הידעת על קוריאה
בית הכלבו Shinsegae Department Store ברובע Gangnam של סיאול הכניס אשתקד סכום שיא של 1.7 מיליארד דולר ומתקרב לליגה של בתי כלבו הגדולים בפאריז, לונדון וטוקיו.
הקוריאנים והקורונה – אנחנו עוד נשלם על זה
לפני ארבעים יום אובחן בקוריאה הנדבק הקוריאני הראשון בקורונה. כיום (2 במרס) כמחצית מהנדבקים בעולם מחוץ לסין-4,200 איש, הם קוריאנים. 26 מהם הלכו לעולמם. רפואה מתקדמת, ציבור ממושמע ושלטון מרכזי יעיל ורב משאבים לא הועילו לבלימת ההתפרצות. תסתכלו עליהם ותראו אותנו.
התפנית בעלילה אירעה עת נכנסה גברת אחת לכנסיה בעיר הדרומית דגו. מאז, מרבית הנדבקים הם מהעיר וסביבתה רובם קשורים לחברי הכנסיה. העיר סגורה ומסוגרת ומתנהל מרדף אחרי חברי הכנסיה בכל המדינה. הפעילות העסקית בקוריאה נכנסה להילוך איטי ורוב האנרגיה מתרכזת בהישרדות. סקירה מקיפה על הקורונה בקוריאה – בפוסט הבא מאת איציק יונה, ששב לאחרונה מקוריאה.
התמונות של קבוצת התיירים הקוריאנים שנזרקו בישראל מכל מקום בו רצו ללון, והמטוס הקוריאני שאולץ לשוב על עקביו מבלי שממשלת קוריאה קיבלה כל הודעה מוקדמת על כך – התקבלו בקוריאה ״בעין לא יפה״, בלשון המעטה. מחאה ממשלתית נמרצת הוגשה לשגרירות ישראל בסיאול. אם מישהו מהקברניטים אצלינו חושב שבכך זה הסתיים – טעות בידו. בקוריאה הכל בנוי על יחסים ארוכי טווח. ואם מישהו פגם במערכת היחסים – גם התגובה תהיה ארוכת טווח. יצדק מי שיגיד שהקוריאנים היו מתנהגים בדיוק אותו דבר. אבל זה לא משנה את המסקנה.
המלצה: תדאגו ליחסים שלכם עם השותפים הקוריאנים שלכם. קוריאנים במהותם הם אוהבי ישראל. הם נמצאים במצוקה ואנחנו חושבים שמגיעה להם מילת תמיכה. לכן יזמנו את קמפיין הרשת #Stand_by_Korea. שאליו הצטרפו רבים. התגובות שקיבלנו משותפים וידידים שלנו בקוריאה היו חמות. הדבר הכי נכון לעשות עכשיו הוא להעביר מסר לשותפים הקוריאנים שלכם, להראות להם שהצטרפתם לקמפיין וכדומה. אלו נקודות שיישמרו לזכותכם לעד.
DMZ: על קורונה בצפון קוריאה
אין מידע על מספר הנדבקים בצפון קוריאה. יש שמועות שאדם שנדבק הוצא להורג. עם התפרצות הנגיף בסין עשתה צפון קוריאה את מה שהיא יודעת הכי טוב לעשות – להיכנס לבידוד. הגבולות נסגרו הרמטית. שלשה מבריחים שחזרו מסין נורו בעת חזרתם וחבריהם שלא היו בסין הוכנסו ל"בידוד". דיפלומטים שחוזרים לצפון קוריאה נאלצים להיכנס לבידוד של 30 יום. בקיצור – יש למשרד הבריאות שלנו עוד מה ללמוד.
למכור מוצרי צריכה לקוריאנים – לא עסק לחלשים
מגמות רבות בצרכנות ובקמעונאות מתחילות בקוריאה, ורק אחר כך מגיעות לשווקים אחרים, גם במוצרים וגם בתהליכים. את הצרכן הקוריאני לימדו לשלם מחירים גבוהים על סחורה משובחת. הוא התעייף עם הזמן, אבל עדיין אוהב לאמץ חדשנות במוצרים ובשירותים. האונליין הקוריאני צומח במהירות (11 מליארד דולר בחודש), ומצליח לנגוס בקמעונאות המסורתית באמצעות מחירים, נגישות וחדשנות. זה לא מקום לחלשים אך יש חברות ישראליות שהצליחו לעמוד בכבוד על המדפים באמצעות אסטרטגיות חדירה מוקפדות ושימור לקוח רציני. קראו על הטלטלות שעובר מגזר הקמעונאות הקוריאני בפוסט מאת איציק יונה.
תערוכות החודש בקוריאה
בשל נגיף הקורונה, החודש בוטלו או נדחו האירועים עד להודעה חדשה. אנחנו ממליצים להתעדכן בעמוד התערוכות בשבועות הקרובים.
חגים וחופשים החודש בקוריאה
01.03 – האחד במרס הוא יום חופש בקוריאה לציון תנועת האחד במרס – ראו ידיעה בהמשך.
חג האחד במרס
אחד במרס הוא יום חג בקוריאה. ביום זה בשנת 1919 (לפני 101 שנה) יצאו אלפי קוריאנים לרחובות במחאה שקטה נגד הכיבוש היפני ובעד חופש ועצמאות לקוריאה. קבוצה בת 33 אקטיביסטים הקריאה בציבור את הכרזת העצמאות הקוריאנית, שמומשה רק בשנת 1945, עם שחרור חצי האי מידי היפנים. היום הזה מכונה בקוריאה "חג תנועת האחד במרס".
דרום קוריאה: חדשות בקצרה
החוק הקוריאני. נשיא קוריאה לשעבר Lee Myung-bak נדון החודש למאסר ממושך בן 17 שנה ולקנס בסך 15 מליון דולר על פרשת שחיתות בה היה מעורב בעת כהונתו. ביצוע גזר הדין מעוכב עד לדיון בערעור שהגיש.
מביט מלמעלה. קוריאה שיגרה החודש בהצלחה לווין תצפית לחלל. הלווין ,פרי פיתוח קוריאני, יבצע ניטור של איכות מזג האויר ויעקב אחר זיהומים ימיים. הלווין שוגר ממתקן שיגור בדרום אמריקה וינוע במסלול גאוסטציונרי מעל קוריאה.
רב תרבותיות? בסוף 2019 הגיע מספר הזרים הרשומים בקוריאה ל-2.5 מליון. כמעט 5 אחוזים. רוב הזרים הם סינים ובני מזרח אסיה אחרים. אבל גם 150 אלף אמריקאים. בשנת 2007 היו בקוריאה מליון זרים בלבד. על פי ההגדרה המקובלת, כאשר האוכלוסייה הזרה עוברת את רף 5 האחוזים – המדינה מוגדרת רב תרבותית. נראה לכם?
יאללה ביי. בשנת 2019 עלה מספר הנפטרים בקוריאה על מספר הנולדים. מכאן ואילך ילך וירד מספר התושבים בקוריאה. בקצב הזה – בשנת 2750 ילך לעולמו הקוריאני האחרון.
גרנדה-גרנדה! סטארבקס קוריאה, מלכת בתי הקפה הקוריאנית, מאז הלכה לעולמה Caffe Bene המקומית, סיימה את 2019 עם הכנסות שיא של 1.5 מליארד דולר. הרשת נמצאת בבעלות משותפת של סטארבקס העולמית והקמעונאית הקוריאנית Shinsegae ומפעילה מעל 1,300 סניפים.
תביא לי מהדיוטי. מכירות הדיוטי-פרי של קוריאה הגיעו אשתקד לשיא של 21 מיליארד דולר, קפיצה של 31 אחוזים מהשנה שקדמה. המנוע העיקרי של התעשיה הם תיירים סינים שרוכשים מותגי קוסמטיקה ואחרים ומוכרים אותם בסין. בשנת 2019 ביקרו בקוריאה 16 מיליון תיירים, כשליש מהם – סינים. אירועי הנגיף מעמידים בסימן שאלה את הביצועים של התחום השנה.
איקאה סייל. איקאה תפתח את החנות הרביעית שלה בקוריאה ,לראשונה מחוץ לאזור סיאול, בעיר הדרומית בוסאן.
יציבות מחירים. האינפלציה בקוריאה עמדה ב-2019 על 0.4 אחוזים, השיעור הנמוך מאז החלו המדידות.
עסקאות והשקעות בדרום קוריאה
KVIC – חברת ההשקעות של המשרד הממשלתי לעסקים קטנים וסטרטאפים (בראשו עומד שר) תקים קרן בת כ-2.2 מליארד דולר לתמיכה בתעשיית הטכנולוגיה. כמליארד דולר יגיעו מהממשלה והשאר מהמגזר הפרטי (חברות וקרנות הון סיכון). כארבעים אחוזים מהקרן יוקדשו לתמיכה בתשעה חדי הקרן הקוריאנים שהממשלה חפצה ביקרם. הלוואי עלינו.
NPS – קרן הפנסיה הממלכתית של קוריאה הניבה לקוריאנים בשנת 2009 תשואה פנומנלית של 11% או 59 מליארד דולר! זאת לאחר שבשנה שקדמה הפסידה 5 מיליארד דולר.
יונדאי הנדסה תבנה את קו הרכבת התחתית מספר שלוש בפנמה, בתמורה ל- 2 מליארד דולר.
לוקיישן-לוקיישן. גופים מוסדיים קוריאנים הוסיפו החודש עוד שני נכסי נדל״ן לתיקי ההשקעות שלהם: בניין בדאלאס ב-370 מליון דולר ובניין בהלסינקי ב-170 מליון.
תמונת החודש מקוריאה
קורונה בקוריאה – השלט מבקש ללחוץ על הכפתורים במעלית באמצעות קיסם ולהשליכו מיד לאשפה.
חדש!
לוח החופשות והחגים בישראל, בשפה הקוריאנית. הורידו ושתפו עם הלקוחות, השותפים והעובדים הקוריאנים שלכם עכשיו הזמן בפרוס השנה הקוריאנית החדשה. – לחצו להורדה.
בונוס לקוראינו
לוח החופשות הקוריאני המלא לשנת 2020. להורדה.
ראיון משודר עם איציק יונה
איך בונים בהצלחה עסק עם קוריאה ולמי זה פחות מתאים – לשמיעת הראיון – כאן.
זה חינוך זה?
לא תקראו את זה בשום מקום. איציק יונה פותח הכל על החינוך בקוריאה. מתי קוריאנים בכל זאת מתפללים, האם הם לומדים תלמוד בבלי או גם ירושלמי? לשים פליי בנסיעה לעבודה