הידעת על קוריאה?
אחד מכל ארבעה בתי אב בקוריאה מחזיק חיית מחמד ומוציא עליה בממוצע 120 דולר בחודש.
פודקאסט ״הקוריאנים"
מה עושים בקוריאה אם לכלב בא משהו לנשנש באמצע הלילה? איך בונים בקוריאה תעשיות-על כמו תעשיות המימן והמחשוב הקוונטי? למה משפחה קוריאנית צריכה הלוואה של 3 מליארד דולר? וכמה מכוניות חשמליות תמכור יונדאי בשנת 2030. על הכל ועוד בפרק 35 של "הקוריאנים" הפודקאסט על אנשים ועסקים בקוריאה של איציק יונה
הבהלה למימן (ואיפה אנחנו בתמונה)
ממשלת קוריאה הציבה יעדים ברורים להפחתת פליטות הפחמן בשטחה. אחד היעדים שהוצבו – להגיע לשנת 2036 כאשר 7.1% ממקורות האנרגיה הם משילוב של מימן ואמוניה. בואו נראה איך זה מתורגם לפעילות בשטח (מדגם מקרי):
פוסקו אינטרנשיונל, חברת סחר ואנרגיה, רוצה להיות ספק האנרגיה הירוקה הגדול בקוריאה. החברה תקים רשת מתקני ייצור למימן ירוק שתגיע לתפוקה שנתית של 1.3 מליון טון בשנת 2035. בנוסף תקים החברה תחנות רוח ימיות בתפוקה של 2 גיגה-וואט חשמל. ההשקעה הצפויה בשלוש השנים הקרובות – 3 מליארד דולר.
החברה האם, פוסקו אחזקות, בשיתוף סמסונג הנדסה וחברות נוספות, יקימו מתקן ליצור מימן ירוק בעומאן בעלות של 7-8 מליארד דולר, ובשטח של 340 קמ"ר (פי ששה מהשטח של תל אביב). יידרשו שש שנים להשלמת הבניה והקוריאנים יפעילו את המתקן במשך 40 שנים נוספות. כל התוצרת, 220 אלף טון מימן בשנה – תעורבב עם אמוניה ותישלח לקוריאה לשמש כדלק לאנרגיה.
יונדאי רכב תספק לסיאול 1,300 אוטובוסים מונעי מימן בשנתיים הקרובות.
קונסורציום בהובלת קבוצת Doosan יבנה טורבינת חשמל בתפוקה של 400 מגה-וואט שתונע באמצעות מימן ותחסוך פליטות פחמן של 21% בהשוואה לטורבינת גז.
נראה שהעתיד כבר שם. ומה קורה איתנו בתחום המימן? שקט מוחלט פה.
עוד דוגמא לתכנית ממשלתית קוריאנית
המטרה: להיות המדינה הרביעית בעולם בתחום המחשוב הקוונטי עד 2035.
התכנית:
הגדלת מספר החברות הקוריאניות בתחום מ-80 ל-1,200
הסכמי שתוף פעולה עם IBM ו -IONQ
הגדלת מספר הדוקטורים בתחום מ 384 ל-2,500
הגדלת מספר החוקרים האחרים מ-1,000 ל-10,000
העברת 500 חוקרים לחו"ל כל שנה
שיפור הרמה הטכנולוגית של קוריאה בתחום מ 62% כיום ל-85%
התקציב: 2.3 מליארד דולר
השתתפות המגזר הפרטי: 500 מליון דולר
למען הסר ספק, התכנית המפורטת תיושם לפרטיה. עוד ארבע שנים יגיע לקוריאה שלטון חדש – ואבוי לו אם הוא משנה כיוון בלי סיבה טובה מאוד.
תערוכות החודש בקוריאה
תערוכות החודש הקרוב בתחום המזון האורגני, הקוסמטיקה ועוד – לחץ כאן
חגים בקוריאה
אין החודש חגים בקוריאה
קוריאה בקצרה
צרות של עשירים. משפחת Lee, שירשו מאביהם את קבוצת סמסונג, לקחו הלוואה של 3 מליארד דולר על מנת לשלם את התשלום השנתי שלהם לרשות המיסים הקוריאנית עבור מס הירושה, שנפרש על פני חמש שנים. להרחבה ראה גליון מאי 21.
לחיים! בפעם ה-22 ברציפות יצרנית הסוג'ו הקוריאנית Jinro היא יצרנית הליקר המזוקק הגדולה בעולם. מכרה אשתקד כ-2.5 מליארד בקבוקי סוג'ו – שהוא מדורת השבט הקוריאנית, ממנו נמכרים 3.8 מליארד בקבוקים בשנה ע"י כעשרה מותגים.
גאווה. סיאול עקפה את טוקיו והתמקמה במקום התשיעי בערים היקרות בעולם לרילוקיישן. לשאלתך האם עדיין שווה לעבור מתל אביב – התשובה היא כן. תל אביב במקום השמיני ויקרה יותר מסיאול.
מלח הארץ. לאחר שנודעה כוונות היפנים לשפוך מים מזוהמים מתחנת הכוח הגרעינית בפוקושימה לים, נרשמה בקוריאה התנפלות רבתי על מדפי המלח השולחני. בלי דגים אולי נוכל לחיות, אבל בלי מלח? הזדמנות עסקית למי שמחזיק מלאי מלח.
משילות. בעקבות צניחה במחירי החיטה לעומת השנה שעברה, העיר שר האוצר הקוריאני שהוא מקווה שיצרני איטריות הראמן הקוריאנים ישקלו הורדת מחיר. מחירי המניות של היצרניות הגדולות צנחו מיידית ב-10%. למה? כי השוק יודע שההערה של השר מספיקה להוריד את המחירים. ראמן הוא מוצר צריכה בסיסי בקוריאה (וגם ממכר).
K-Wave. יצוא מוזיקה, משחקים ותוכן אחר מקוריאה שבר שיא נוסף אשתקד והסתכם ב – 13.3 מליארד דולר, יותר ממוצרי החשמל לבית (8 מילארד) ומוצרי טקסטיל (12 מליארד). 70 אחוז מיצוא התוכן נעשה למדינות אסיה. אפילו היפנים, שבמשך שנים נמנעו לשחק במשחקים קוריאנים, נשברו לאחרונה לאחר שהקוריאנים התאימו את המשחקים לטעם היפני. משחק חדש של NCSOFT ומשחק שמופץ ע"י קאקאו אף התברגו לאחרונה בעשיריה הראשונה של המשחקים ביפן.
עסקאות והשקעות
תעשיית ההון סיכון הקוריאנית ירדה להמתנה במדרון אחורי. במחצית הראשונה של השנה קטן הקף ההשקעות בחברות קוריאניות בכ-70 אחוזים לעומת התקופה המקבילה אשתקד. תעשיית הביו-טק והפארמה חטפו יותר חזק בשל פרופיל הסיכון הגבוה (ירידה של 80%) ומנגד תעשיית ה AI שמרה על היקפי ההשקעה בשל ההייפ בתחום.
יונדאי רותם, יצרנית הרכבות מקבוצת יונדאי רכב, תספק רכבות חשמליות לאוסטרליה תמורת 900 מליון דולר. הרכבות יסופקו עד 2031.
VS – חטיבת המערכות לרכב של LG חוגגת עשור להקמתה כמובילה עולמית בתחום האודיו-וידאו-ניווט (נתח שוק של 22%). החברה צפויה לצמוח השנה ב 25% ולייצר הכנסות של 11 מליארד דולר. צבר ההזמנות שלה יצמח השנה ל-76 מליארד דולר.
KAI, התעשיה האוירית הקוריאנית, מייצרת לתעשיה האוירית שלנו חלקי כנפיים למטוס האזרחי G280. הקוריאנים כדרכם לקחו את הפרויקט ברצינות, הקימו קונסורציום של 10 חברות, הפחיתו את העלויות ב 1.5 מליון דולר ואת זמני האספקה ואף חגגו את הארוע בסלון האוירי בפריז.
בית החולים הגדול בקוריאה, AMC, יקים בדובאי בית חולים לטיפול במחלות בדרכי העיכול וישלח לשם צוות רפואי קוריאני. שנה שעברה טופלו בבית החולים בקוריאה מעל 3,000 תושבי דובאי. ואנחנו שואלים – לא יותר קצר לאיכילוב?
יונדאי רכב תשקיע 85 מליארד דולר בתחום הרכב החשמלי ורכבי העתיד בעשור הקרוב. החברה מכוונת למכור 2 מליון רכבים חשמליים בשנת 2030 שיהוו שליש מכלל הרכבים שימכרו ממותגי יונדאי וג'נסיס. גם החברה האחות Kia העלתה תחזיות ומתכננת למכור 1.6 מליון רכבים חשמליים עד 2030.
CU – רשת חנויות הנוחות הקוריאנית תפתח 500 חנויות בקזחסטן, הראשונה תיפתח בתחילת השנה הבאה והמטרה היא להתרחב למדינות השכנות במרכז אסיה. קזחסטן נבחרה בשל הפופולריות של הפופ הקוריאני במדינה.
סמסונג ביולוגיה תייצר בשביל פייזר תרופות ביוסימילר בתמורה ל-411 מליון דולר.
מיזוג הענק בין שתי חברות התעופה הקוריאניות Korean Air ו – Asiana תקוע בשל התמשכות הבדיקות ברשות התחרות האירופאית והאמריקאית.
תמונת החודש
פסטיבל העגבניות השנתי של Gwangju. מסמר הארוע הוא תחרות חיפוש טבעת בבריכת העגבניות. מי שמוצא – מקבל טבעת זהב במשקל 3.75 גר'.
קוריאניזציה
סדרת סרטוני ההדרכה על הקמת חברות וגיוס עובדים בקוריאה. בשיתוף מכון היצוא. לצפייה – כאן.
ראיון משודר עם איציק יונה
איך בונים בהצלחה עסק עם קוריאה ולמי זה פחות מתאים – לשמיעת הראיון – כאן.
זה חינוך זה?
לא תקראו את זה בשום מקום. אני פותח הכל על החינוך בקוריאה. מתי קוריאנים בכל זאת מתפללים, האם הם לומדים תלמוד בבלי או גם ירושלמי? לשים פליי בנסיעה לעבודה
לוח החופשות והחגים בישראל ובקוריאה
הורידו ושתפו עם הלקוחות, השותפים והעובדים הקוריאנים שלכם את לוח החגים הישראלי בשפה הקוריאנית – לחצו להורדה
לנוחותכם – לוח החגים והחופשות הקוריאני המלא לשנת 2023. להורדה.