אפשר גם לשמוע את ירחון קוריאה בגרסה המשודרת. איציק יונה סוקר בהרחבה את עניני השעה בקוריאה בפודקאסט "הקוריאנים".
הידעת על קוריאה?
מכירות גלידה בקוריאה ירדו בשנתיים האחרונות ב-12 אחוזים ל-1.47 מליארד דולר. תסתכלו על שיעור הילודה ותבינו למה.
יבוא ציוד רפואי, התחנה הבאה: קוריאה
דרום קוריאה היא שוק הציוד הרפואי העשירי בעולם. היצוא הקוריאני בתחום הסתכם אשתקד ביותר מ-8 מליארד דולר, כשארה"ב וגרמניה הן יעדי היצוא המובילים. הסכם הסחר החדש עם ישראל פותח אפשרויות לתעשיית הציוד הרפואי. וובינר שערכה לשכת המסחר בשיתוף איגוד הציוד הרפואי הקוריאני KMDIA וקבוצת יונאקו סיכם את התחום על היבטיו. סקירת השוק, מה אומר הסכם הסחר, ואפילו חברות ציוד רפואי קוריאניות שמחפשות מפיצים בישראל. סיכום של הסמינר במאמר פה, וגם בסרטון הבא:
במסגרת הסמינר סקר איציק יונה מנכ״ל קבוצת Yonaco איך ניגשים לשוק הקוריאני, איך להתחיל ואיך להתקדם וממה צריך להיזהר. סיכום כתוב של ההרצאה פה וסיכום בוידאו כאן:
הנה בא עוד גל גדול – קורונה בקוריאה
החל מ-7 ביולי גל רביעי של קורונה עובר על קוריאה עם מספר מאומתים גואה שהגיע בסוף יולי לכ-1,800 ביום – הגדול מאז החלה מגיפה (ראו גרף). מבצע החיסונים הקוריאני מתנהל בעצלתיים, בין השאר על רקע בעיות אספקה. עד כה חוסנו רק כ-14% מהאוכלוסיה בשני חיסונים. ישראל קיבלה החודש יחסי ציבור טובים בקוריאה עם העברת חיסונים שתוקפם עמד לפוג.
רמת הריחוק החברתי בסיאול וסביבתה הועלתה לרמה הגבוהה ביותר הכוללת איסור התכנסות של מעל ארבעה אנשים במשך היום ולא יותר משניים החל משש בערב. הפגנות מותרות רק למפגין בודד, בתי הספר עברו ללימוד מרחוק, אסורות תפילות בציבור, וחברות עסקיות מתבקשות לאפשר לשליש מהעובדים עבודה מהבית. אין קהל במשחקי ספורט ומקומות הבילוי – סגורים. מהשעה עשר בלילה מסעדות פועלות למשלוחים בלבד.
המירוץ ל-50 מליון
כפי שדווח בירחון יולי המרוץ הקוריאני לאספקת משלוחים מהירים לפתח הבית מתלהט. החודש הצטרפה רשת Hyundai Department Store עם שירות לאספקת תוצרת טריה לפתח הבית תוך 30 דקות, כרגע בניסוי באחת משכונות סיאול. גם ענקית המסחר המקוון Coupang מתכננת שירות אספקה לבית תוך 15 דקות. התחרות כרגע היא ראש בראש עם שירות משלוחי המזון הגדול בקוריאה Baedal Minjok שכבר מספק תוצרת טריה תוך 30 דקות. האחרונה אף הציגה רובוט משלוחים חדש (ראו תמונה) שאוסף את המשלוח מהלובי, יודע להזמין מעלית, לעלות לקומה הנכונה ולגשת לדלת של המורעבים – לאחר שנשלחה אליהם הודעה. כרגע בניסוי בקומפלקס של 300 דירות.
DMZ – מבזק צפון קוריאה
אם אין טראמפ לי. מהודעה מפתיעה של ה"בית הכחול", בית הנשיא של דרום קוריאה, עולה כי מאז אפריל מחליפים נשיאי הקוריאות מכתבים ואף שוחחו פעמיים. החודש אף הוחזר לשימוש הקו החם בין הקוריאות שהושבת חד צדדית על ידי הצפון לפני יותר משנה. כנראה קלטו שביידן לא בקטע של לעשות להם בייביסיטר כמו טראמפ.
68 שנה לסיום מלחמת קוריאה. ביום 27 ביולי צויין יום השנה לסיום מלחמת קוריאה. בצפון קוריאה כמובן התקיימו חגיגות הניצחון המסורתיות. מה גרם למלחמה, איך התנהלה והאם ניתן היה למנוע אותה? קראו מאמר סוף מלחמה של דוקטור אלון לבקוביץ' בבלוג "הקוריאנים"
קוריאה בקצרה
תל אביב – לפניך! מחירה של דירה ממוצעת בסיאול בחודש יוני היה 1,000,000 דולר. עליה של 88% בארבע שנים. המבקרים מאשימים את הנשיא מון שהוא מקפיד להלחם בביקוש לדירות במקום להגדיל ההיצע. נשמע מוכר?
תכנית סינגפור? ממשלת קוריאה בהטבות מס אגרסיביות להשקעות של חברות בתחומי החיסונים, הסוללות והשבבים על מנת לתת רוח גבית להשקעות בתעשיות הליבה.
חדי-קרן. 23 חברות סטרטאפ קוריאניות עברו את השווי של מליארד דולר. בישראל יש לנו כ-70 כאלה. נציין שהכלכלה הקוריאנית גדולה משלנו פי חמש.
בזמן שצפיתם בטלוויזיה החדשה, קפצו ההכנסות של LG אלקטרוניקה בחציון הראשון של השנה ב-40% לעומת החציון המקביל אשתקד לכ-32 מליארד דולר. חטיבת הטלווזיות צמחה ב-80%, חטיבת מכונות הכביסה והמזגנים צמחה ב 32% ועקפה את המובילה הגלובלית – ווירפול האמריקאית. מכירות המחשבים והמסכים – צמחו ב-30% ומכירות הרכיבים לרכב – יותר מהוכפלו על רקע הביקוש הגלובלי לכלי רכב.
מינימום עליה. שכר המינימום בקוריאה יעלה בתחילת השנה הבאה ב 5% ויעמוד על 9,160 וון לשעה, כ-8 דולר. לוקח לבוגר אוניברסיטה קוריאני כ-10 חודשים למצוא עבודה ראשונה וגם אז השכר שלו יעמוד על כ- 1,700 דולר לחודש.
מאבדים שליטה? לאחר 17 שנים של הובלת הקטגוריה של מסכים שטוחים (LCD ו-OLED), עקפו השנה היצרנים הסינים את שתי היצרניות הקוריאניות סמסונג ו-LG. יצרנים סינים מהווים כיום 40% מהשוק והקוריאנים רק 33%. הקוריאנים עדיין מובילים במסכי OLED גדולים. נזכיר ששוק המסכים שונה משוק הטלוויזיות – שבו משתמשים במסך ומוסיפים לו אלקטרוניקה ואריזה.
מעשה אבות סימן לבנים. שני שליש מאזרחי קוריאה חושבים שיש לשחרר מהכלא את היורש של קבוצת סמסונג JY Lee, שאסור לשנתיים וחצי על פרשות שחיתות. הסיבה – צריך אותו על מנת לסייע בשיקום הכלכלה. בינתיים שמו של Lee נכנס לרשימת המועמדים לשחרור על תנאי ביום העצמאות הקוריאני במחצית אוגוסט, אז ירצה הבחור 60% מתקופת מאסרו, תנאי מקדים לשחרור על תנאי. שכחו רק לציין שכשמדובר באנשי עסקים ופקידים בכירים התנאי הוא ריצוי 90%. מילה שלנו – העניין סגור, רק מכשירים את דעת הקהל. נציין שבעבר אביו המנוח היה יותר פרקטי וקיבל את החנינה עוד לפני שהתחיל בריצוי עונשו. קיראו כאן על "מושחתים שוחררתם".
עסקאות והשקעות בדרום קוריאה
הענק וכיסו. סמסונג בוחנת את רכישת השליטה ביצרנית הבוטוקס Hugel (ראה ירחון יולי 21). מדובר בעסקה של כ-2 מליארד דולר. זה מעניין כיוון שסמסונג לא ביצעה רכישות משמעותיות מאז רכישת Harman ב-2017. יתכן שהיא חוזרת לרכישות. לחברה יתרות מזומנים של כ-90 מליארד דולר.
רפורמת הבקבוקים? SK Global Chemical תקים את המפעל הגדול בקוריאה למחזור פלסטיק בהשקעה של חצי מליארד דולר. המפעל, בשטח של 22 מגרשי כדורגל, יתחיל לפעול ב-2025 ועד 2027 יגיע לכושר מיחזור של 2.5 מליון טון. בהמשך יוקמו מפעלים דומים במדינות אסיה.
עסקה תפורה למידה. קונסורציום בהובלת הקרן הקוריאנית Centroid רוכש את אחת משלוש חברות ציוד הגולף המובילות בעולם – TaylorMade Golf Co בתמורה ל-1.7 מליארד דולר.
סובלים מגזים. הביקוש לגז טבעי בקוריאה צפוי לעלות מ-46 מליון טון כיום לכ-53 מליון בעוד 12 שנה. קוריאנים רואים רחוק. רשויות התכנון כבר הזמינו הקמה של ארבעה מתקני אחסון לגז טבעי בעלות של 530 מליון דולר מחברת Doosan Heavy.
סוללות או לא להיות. יונדאי רכב מקימה ביחד עם "LG פתרונות אנרגיה" מפעל לסוללות רכב באינזונזיה. המפעל ייצר תאים לסוללות ל- 150,000 כלי רכב בשנה. עלות ההקמה 1.1 מליארד דולר. המפעל יתחיל לייצר ב-2023.
נפגעי איקאה? השליטה (30%) ביצרנית הריהוט לבית הגדולה בקוריאה Hanssem נמכרת לקרן פרייבט אקוויטי, תמורת 1.3 מליארד דולר, לאחר שיורשיו של המייסד בן ה-82 לא מעוניינים להמשיך בניהול החברה.
זמן מימן. קבוצת הכימיקלים של Lotte תשקיע עד סוף העשור 4 מליארד דולר על מנת להפוך לעסק מבוסס מימן. התכנית היא להפוך לספק מרכזי (30%) של מימן לשוק הקוריאני ולהיות מעורבים בעסקי ההובלה והשימושים השונים למימן כמו תחנות טעינה.
זמן ניקל. יצרנית הפלדות החמישית בעולם Posco תקים מפעל לזיקוק ניקל-סולפט, כימיקל המשמש לייצור סוללות לרכב חשמלי, בעלות של 200 מליון דולר. היעד האסטרטגי של המהלכים האחרונים של החברה בתחום, הוא להגיע לנתח שוק של 20% מחומרי הגלם לייצור סוללות לרכבים חשמליים ומכירות של 20 מליארד דולר עד 2030.
קפה של בוקר. קבוצת הקימעונאות E-Mart לוקחת שליטה ומגדילה את חלקה בסטארבקס קוריאה מ-50% ל-67% בתמורה ל-411 מליון דולר. את היתרה (33%) רכשה חברת ההשקעות הממשלתית של סינגפור GIS. המוכרת – סטארבקס העולמית. צפיפות סניפי סטארבקס בקוריאה היא השניה בעולם אחרי טאיוואן.
במקביל, רשת בתי הקפה השניה בקוריאה – A Twosome Place שלה כ-1,200 סניפים עומדת למכירה. הבעלים קרן פרייבט אקוויטי מהונג קונג. המחיר המשוער – 550-700 מליון דולר.
וידאו החודש
תכירו את רוזי. משפיענית רשת מצודדת בת 22 , שלה אלפי עוקבים ומלא פניות רומנטיות מגברים. כבר עשתה כ-13 מליון דולר בשנה האחרונה מפרסומות. הפעם זו פרסומת לחברת ביטוח קוריאנית. רק עניין פעוט – רוזי היא דמות ורטואלית לחלוטין שנוצרה על ידי סטודיו (תודה לדרור בלומנפלד)
חדש!
לוח החופשות הקוריאני המלא לשנת 2021. להורדה.
לוח החופשות והחגים בישראל, בשפה הקוריאנית. הורידו ושתפו עם הלקוחות, השותפים והעובדים הקוריאנים שלכם עכשיו הזמן בפרוס השנה הקוריאנית החדשה. – לחצו להורדה.
קוריאניזציה
סדרת סרטוני ההדרכה על הקמת חברות וגיוס עובדים בקוריאה. בשיתוף מכון היצוא. לצפייה – כאן.
ראיון משודר עם איציק יונה
איך בונים בהצלחה עסק עם קוריאה ולמי זה פחות מתאים – לשמיעת הראיון – כאן.
זה חינוך זה?
לא תקראו את זה בשום מקום. אני פותח הכל על החינוך בקוריאה. מתי קוריאנים בכל זאת מתפללים, האם הם לומדים תלמוד בבלי או גם ירושלמי? לשים פליי בנסיעה לעבודה
לוח החופשות והחגים בישראל, בשפה הקוריאנית. הורידו ושתפו עם הלקוחות, השותפים והעובדים הקוריאנים שלכם – לחצו להורדה.