הידעת על קוריאה?
מעל 70 אחוז מבוגרי התיכון בקוריאה ממשיכים ללימודים באוניברסיטה – הרבה מעבר לכל מדינות ה- OECD.
והיא לפני סיום (סיכום המשבר הקוריאני בעיניים ישראליות)
אין ספק כי החדשות החשובות באמת מקוריאה אינם מהתחום הכלכלי. כל תשומת הלב של העם הקוריאני נתונה לתהליך החישוף של פרשת השחיתות המתגלגלת מזה כחודש וחצי ובמאמצים להדיח את הנשיאה המכהנת כשנה לפני סוף כהונתה. איציק יונה הזדמן לקוריאה ממש בעין הסערה ומדווח על הפרשה מקוריאה – אבל בעיניים ישראליות. למה עם שלם יוצא בכפור לרחובות על דברים שאצלנו אולי היו גורמים אולי רק לזהבי להיות עצבני. לקריאת הכתבה המלאה.
משחקים אותה בגדול
שוק המשחקים הדיגיטליים בקוריאה צמח אשתקד ב 7.5 אחוז, הסתכם ב-9.5 מליארד דולר וצפוי השנה לסגור 11 אחוזים נוספים לקראת 10 מליארד דולר. במרכיבי השוק חל מהפך – ענף המשחקים הסלולרי צמח ב-20 אחוז ומהווה שליש מהשוק ואילו משחקי האון-ליין (משחקי מחשב) התכווצו בכ-5 אחוזים ולראשונה ירד נתח השוק שלהם אל מתחת ל-50 אחוז (49.2%).
שאר מרכיבי השוק הם חדרי משחקים (PC BANG) – צורת בילוי קוריאנית ייחודית שבה בני נוער משחקים לבדם או עם חברים באולמות ייעודיים, המצוידים במיטב הטכנולוגיה ומאפשרים משחקי אונליין חווייתיים. בקוריאה יש כ – 12,500 חדרי משחקים ואלה מהווים כ-15.5 אחוז מהשוק. שאר השוק (כ-3%) הם 500 אולמות משחקים (ארקייד).
בשוק המשחקים הקוריאני עובדים כ- 80 אלף עובדים ופועלים בו 885 חברות המפתחות ומפיצות משחקים.
משחקים קוריאנים בשווי 3.2 מליארד דולר נמכרו אשתקד אל מחוץ לקוריאה (מחציתם לסין ויפן) ואילו קוריאנים רכשו משחקים מחו"ל בכ- 180 מליון דולר. יצוא המשחקים לארצות הברית ולאירופה גדל ב-10 ו-7 אחוזים בהתאמה.
השוק הדינמי והייחודי לא נעלם מעיניהן של חברות הפרסום הדיגיטלי הישראליות, רבות מהן שוקלות את צעדיהן לתוך השוק. בנתיים כ- 10 חברות ישראליות כבר הקימו פעילות קוריאנית מרביתן בשנה האחרונה.
עדכונים בקצרה מקוריאה
מחוט ועד שרוך נעל – ארבעת אלפים חנויות נוחות נוספו השנה בקוריאה ומספרן הגיע ל 33 אלף! ביפן למשל חיים פי שתיים וחצי אנשים ויש בה 55 אלף חנויות נוחות בלבד. המגזר צפוי לגלגל השנה כ- 18 מליארד דולר והוא צומח בין השאר על רקע הגידול במספרם של בתי האב של יחידים. ראה פוסט ותמונות מתוך הבלוג "הקוריאנים".
לא-ארזת לבד? בפעם הבאה שאתם באים לבקר בקוריאה בחורף אל תטרחו לארוז את המעיל, הצעיף והכובע גרב. שירות קוריאני חדש מאפשר לכם להשכיר פריטי לבוש ואופנה לחורף ולקבלם בשדה התעופה אינציאון. המטרה הסופית היא לגרום לכם להתאהב בפריטים ולרכוש אותם. הנה וידאו שממחיש את השירות:
מדינת אי-רווחה – סקר של ארגון ה OECD מיקם את קוריאה במקום הלפני אחרון בשיעור ההוצאה לרווחה, שעמד בשנת 2015 על 10.1 אחוז מהתוצר. ממוצע המדינות המפותחות עומד על פי שתיים – 21% בעוד בצרפת ומדינות אחרות באירופה שיעור ההוצאה לרווחה אף גדול יותר- באזור ה-30 אחוזי תוצר.
הייתה מראה? – החוק בקוריאה עומד להשתנות ולהתיר לרכבים להיות ללא מראות צד ומראה ראשית ובמקומם להשתמש במערכת מצלמות. הדבר יצמצם בכ- 10 אחוזים את צריכת הדלק בשל הקטנת החיכוך של הרכב, אומרים יוזמי החוק.
משכילים מתוסכלים – מספר בוגרי האוניברסיטאות הקוריאנים שלא עומדים בהחזרי הלוואות הלימודים שלהם גדל פי שמונה מאז 2012. תוצאה ישירה של שיעור האבטלה הגדול בקרב צעירים. שליש ממליון המובטלים בקוריאה הינם בוגרי תואר ראשון. סקר שנערך לאחרונה העלה כי מעל מחצית הצעירים העובדים נזקקים לסיוע כלכלי מהוריהם ומשתייכים למה שכבר קיבל בקוריאנית את השם "שבט הקנגרו".
הדרה רבה – נשים מהוות כ 37 אחוז מכוח העבודה הקוריאני, אולם רק 2 מתוך כל עשרה מנהלים – הן נשים.
אורז-אאוט – ממשלת קוריאה מגדילה בהתמדה את כמות האורז שהיא מחזיקה. כיום מחזיקה הממשלה 1.7 מליון טון אורז בעיקר על מנת לתמוך בתעשיית האורז הסובלת מירידה בצריכה ונפילת מחירים. מחיר האורז בקוריאה כיום הוא הנמוך מזה 21 שנה.
קוריאה – מקבץ עסקאות והשקעות
סמסונג אחזקות – סמסונג אלקטרוניקה הודיעה כי היא פועלת לשינוי המבנה של הקבוצה לחברת אחזקות שתחזיק בחברות תפעוליות. בדרך זו יוכל היורש של האימפריה לחזק את שליטתו בענק הקוריאני ומנגד לאפשר יתר שקיפות לבעלי המניות שחלק גדול מהם הינם תושבי חוץ.
שומעים יותר טוב – סמסונג תרכוש את ענקית האודיו האמריקאית Harman בתמורה לכ-8 מליארד דולר במזומן. כפי שדווח בירחון נובמבר 2016, הרכישה תוסיף מרכיב חשוב לחטיבה לרכיבים לרכב, שמקימה סמסונג בתקווה שהיא תהפוך למנוע צמיחה מרכזי, עם התפתחותו המואצת של שוק הרכב החכם. אגב, גם LG מקימה חטיבה דומה.
קונגלומרט נולד – אסיפות בעלי המניות של Daewoo Securities ו- Mirae Asset Securities אישרו את המיזוג בין החברות שייצור בסוף דצמבר את בנק ההשקעות הגדול בקוריאה, עם הון עצמי של כששה מליארד דולר.
נמכר בחתיכות – Woori Bank – הבנק הרביעי בקוריאה מוחזק על ידי ממשלת קוריאה בשיעור 50 אחוז. לאחר מספר ניסיונות כושלים למכור את השליטה למשקיע בודד הצליחה המדינה למכור 30 אחוז ממניות הבנק ל- 7 גופי השקעה מקוריאה ומסין, שיחזיקו כל אחת 4-6 אחוז. התמורה – 9 מליארד דולר מחזירה למשלם המיסים הקוריאני 83 אחוז ממה ששולם על מנת לחלץ את הבנק מהמשבר הפיננסי הגדול של 1997.
Hyundai E&C תבנה מתקן לטיפול בגז בסעודיה בעסקה של 736 מליון דולר.
Kolon Life Science חתמה על עסקת רישוי ענקית של התרופה הביולוגית שפיתחה לדלקת פרקים ניוונית, וסיימה את שלב 3 בהליך הרישוי. תקבל 438 מליון דולר מחברה יפנית עבור שיווק התרופה ביפן בלבד.
סמסונג תרחיב את מפעל המוליכים למחצה שלה באוסטין ארה"ב בהשקעה של מליארד דולר.
הריבית מאלצת – נמשכת הזרמת כספים מוסדיים להשקעה בנכסים מחוץ לקוריאה: קרנות המאפשרות השקעה בניירות ערך חוץ ללא מס על רווחי הון והפרשי שער גייסו השנה 800 מליון דולר, קונסורציום של משקיעים מוסדיים קוריאנים העמידו 240 מליון דולר כהלוואה לרכישת בניין ה FBI בוושינגטון ארה"ב. קבוצה הבנקאות KB ארגנה חבילת מימון שיא של 660 מליון דולר לרכישת תחנת כח בפנסילבניה.
תמונה החודש
תמונת החודש – ילדה קוריאנית הגיעה עם הוריה להפגנה השבועית להדחת הנשיאה פארק. הקוריאנים מגיעים להפגנה על כל משפחתם. שיעור בדמוקרטיה. תמונות נוספות וסרטונים – לחץ כאן