1,800 קוריאנים סופר עשירים
על-פי קרדיט סוויס בקוריאה כ-1,800 "עשירים מאוד" – המחזיקים נכסים בהיקף של יותר מ-50 מיליון דולרים. בנוסף במדינה למעלה מ-300 אלף איש בעלי נכסים מעל מיליון דולרים. הנתון מעמיד את קוריאה במקום ה-14 בעולם במספרם של סופר עשירים.
קרא מאמר בנושא מתוך "הקוריאנים": מיליונרים – גגנאם סטייל
אין מה לשתות ברחובות סיאול?
מסיבות של שמירת בריאות הציבור החליטה עירית סיאול לאסור על מכירתם של משקאות קלים במכונות אוטומטיות במרחב ציבורי ובתחנות הרכבת התחתית.
משחקים ומתגרשים
Nexon, חברת המשחקים און-ליין הגדולה בקוריאה, מוכרת את אחזקותיה (15%) ביריבתה NCsoft תמורת כחצי מיליארד דולר. שתי החברות הוקמו בנפרד על ידי שני חברים, שחבשו יחדיו את ספסל הלימודים באוניברסיטת סיאול ויחסיהם הורעו בעקבות ההשקעה האמורה לפני 4 שנים. Nexon מנוהלת בעיקר מיפן והיא נסחרת בשווי שוק של מעל 6 מליארד דולר.
מליון משתמשים בשירות התשלומים הנייד של סמסונג
יותר ממיליון קוריאנים נרשמו לשירות התשלומים הנייד של סמסונג – Samsung pay. מאז הושק השירות ב-20 באוגוסט נעשות באמצעותו כ-100 אלף עסקאות יומיות בממוצע. רוב העסקאות הן בחנויות נוחות, חנויות כלבו, סופרמרקטים, בתי קפה ומסעדות. התשלום משתמש בנתוני כרטיס האשראי של הלקוח ובאמצעות קירוב הטלפון הנייד למכשיר הסליקה הרגיל במקום העסק (הדגמה בסרטון המצורף). בנוסף מאפשר השירות משיכת מזומנים ותשלומים ברשת. בעתיד הקרוב יוכלו המשתמשים לשלם באמצעותו בנסיעה ברכבת ובתחבורה הציבורית. השירות הושק גם בארצות הברית בסוף חודש ספטמבר.
הפרסום הנייד בקוריאה ממשיך בצמיחה
שוק הפרסום בטלפונים ניידים בקוריאה צפוי לצמוח השנה ב-27 אחוזים נוספים ולהסתכם בכ-850 מיליון דולר, כעשירית משוק הפרסום כולו. בשנת 2014 הכפיל השוק את גודלו. בין הסיבות – אחוזי החדירה הגבוהים של טלפונים חכמים והעלייה במסחר בטלפונים ניידים שהכפיל את עצמו ויותר בשנה האחרונה ומסתכמת בכ-13 מליארד דולר בשנה.
צניחה הסטורית ביצוא הקוריאני
המנוע מאחורי הכלכלה הקוריאנית הוא היצוא התעשייתי. בארבע השנים האחרונות התגאתה קוריאה בעובדה שסך הסחר שלה (יבוא ויצוא) עובר את רף טרליון הדולר. השנה כבר לא יהיה ניתן להגיע לרף המיוחל.
אתמול (1 בנובמבר) הודיע משרד התעשיה המסחר והאנרגיה הקוריאני כי היצוא הלאומי ירד בחודש אוקטובר ב – 15.6 אחוז לעומת החודש המקביל אשתקד והסתכם ב-34.3 מליארד דולר. זוהי הצניחה הגדולה ביצוא מזה שש שנים והיא נגרמה מנפילה ביצוא מוצרי נפט (45%), צניחה של 32% ביצוא מוצרים פטרוכימיים ושל כ- 64% במכירות המספנות הקוריאניות. זהו החודש העשירי ברציפות של ירידה ביצוא הקוריאני. גם היבוא לקוריאה צנח באוקטובר כך שהמאזן המסחרי של המדינה עדיין חיובי ועומד על כ-6.6 מיליארד דולר.
חבילת חילוץ ענקית למספנות דייהו
המספנות ה-2 בגודלן בעולם, DSME, נמצאות למעשה בבעלות ממשלת קוריאה לאחר שהולאמו בשנות התשעים. המיתון העולמי פגע קשות בתעשיית המספנות הקוריאנית ואי הודאות ריחפה לאחרונה על קיומה של החברה הצפויה להפסיד השנה כ-4.7 מליארד דולר!
בעלי השליטה בחברה – גופים ממשלתיים קוריאנים, החליטו להעביר לחברה חבילת חילוץ ענקית של 3.7 מליארד דולר ולהכין אותה להפרטה. במקביל, החברה תנסה להפטר מנכסים שאינם בליבת פעילותה ולפטר כמה מאות עובדים יקרים. הצפי הוא כי המועמדים לרכישה הינם קונגלומרטים קוריאנים או אחת משתי המתחרות המקומיות הגדולות. תעשיית המספנות הינה מאבני הבסיס של הכלכלה הקוריאנית ולא נראה שמישהו מעלה על דעתו שליטה סינית במספנות הגדולות במדינה.
הבנק העולמי: קוריאה מקום 4 בנוחות העסקים
Doing Business 2016 – דירוג של הבנק העולמי דירג את הסביבה העסקית הקוריאנית במקום ה-4 בעולם מתוך 189 מדינות. קוריאה רשמה התקדמות בתחומי השמירה על פטנטים, אכיפת חוזים והגנה על משקיעים קטנים. את הרשימה מובילה סינגפור ואחריה ניו-זילנד ודנמרק.
סמסונג תבנה 118 קומות במלזיה
חברת הבנייה סמסונג C&T תבנה את הבניין הגבוה במזרח אסיה. הבניין ייבנה בבירת מלזיה, קואלה-לומפור, יתנשא לגובה 118 קומות ובנייתו תסתיים בשנת 2019. סכום העסקה 842 מיליון דולר. סמסונג C&T היא החברה שבנתה את בורג' חאליפה בדובאי כחלק מהיציאה של חברות הענק הקוריאניות אל מחוץ לגבולות קוריאה.
קרא עוד במאמר מאת איציק יונה – סולל בונה קוריאה.
מעבדה קוריאנית תחזיר לכם את מוקי
אם אתם מתגעגעים לכלבכם שהלך לעולמו, הסירו דאגה מלבכם – מעבדה קוריאנית תשכפל את כלבכם האהוב באמצעות סוג של הפריית מבחנה. החברה טוענת שכבר החזירה אהבה ל-600 בעלי כלבים. בכלל, לקוריאנים יחס מיוחד לכלבים – קרא על כך בפוסט מאת איציק יונה.
דיווח מהשטח
Costco האמריקאית היא הקמעונאית הזרה היחידה ששרדה בקוריאה ומחזיקה 11 סניפים במדינה. סניף הדגל שלה בסיאול היא החנות המכניסה ביותר של קוסטקו בעולם.
קוריאה: מקבץ עסקאות
– קבוצת יונדאי (אין קשר ליונדאי רכב) נכשלה בנסיון למכור את זרוע הפיננסים שלה – Hyundai Securities, הברוקר החמישי בגודלו בקוריאה. המכירה הייתה אמורה להיות ליבו של מהלך לשיפור האיתנות הפיננסית של הקבוצה. קבוצת יונדאי מפעילה בנוסף קווי ספנות ונמלים, פועלת בתחום המעליות והלוגיסטיקה ואף בעלת הזיכיון היחיד מהמשטר הצפון קוריאני להדרכת קבוצות תיירות לצפון קוריאה.
– קבוצת התקשורת הגדולה בקוריאה SKT הכריזה על רכישת חברת הטלביזיה בכבלים הגדולה במדינה – HelloVision מקבוצת CJ, תמורת כ-900 מליון דולר. הפעילות המשותפת תהיה הגדולה במדינה ותשרת כ-7 מליון מנויי טלביזיה בכבלים ובאינטרנט. זהו המהלך הגדול הראשון שמוביל יו"ר קבוצת SK לאחר שחרורו מהכלא לרגל 70 שנה לשחרור קוריאה (ראה גליון ספטמבר של ירחון קוריאה לעסקים).
– קבוצת סמסונג ממשיכה למכור נכסים בתחום הכימיה. הפעם נמכרות מספר פעילויות שנאספו מרחבי האמפריה לקבוצת Lotte תמורת כ 2.7 מליארד דולר. העסקה תוסיף ל-Lotte גיוון בתחום הכימיה כמו גם תוספת הכנסות של כ 2.7 מליארד דולר בשנה והם יסתכמו בכ- 76 מליארד דולר.