אפשר גם לשמוע את ירחון קוריאה בגרסה המשודרת. איציק יונה סוקר בהרחבה את עניני השעה בקוריאה בפודקאסט "הקוריאנים".
הידעת על קוריאה?
חנויות נוחות קוריאניות החלו למכור מוצרי יוקרה כמו יהלומים, יאכטות, יינות ושיכר באלפי דולרים. אפשר גם לשכור רכבי יוקרה.
קוריאה – עדכוני קורונה
הגל הרביעי בקוריאה עדיין בעיצומו עם כ-2,000 מאומתים ביום. אם כי הקורונה בקוריאה נראית תחת שליטה עם הוראות קפדניות של ריחוק חברתי. לכן אולי הקוריאנים לא נחפזים עם החיסונים. עד סוף אוגוסט חוסנו בקוריאה בחיסון מלא כ-16 מליון קוריאנים, כ-32 אחוזים. סיאול וסביבתה ברמת ריחוק חברתי מקסימלית – שכוללת איסור על התקהלות של יותר מ 4 אנשים במקום אחד ו-2 אנשים החל משש בערב.
למעונינים לטוס לקוריאה – קבלו חוזר ללקוחות יונאקו על אפשרויות הטיסה לקוריאה. היועצים של יונאקו ישמחו לסייע ללקוחות באשר לנהלי הטיסה.
חום כלבים
על פי המסורת הקוריאנית (השאלה מהסינים) ישנם שלושה ימים בקיץ בהם עומס החום קיצוני ביותר. הם נקראים בקוריאנית Sambok. המילה SAM משמעותה שלוש. ואילו BOK – היא אות סינית שנראית כמו אדם ששרוע על הרצפה כמו כלב בחום.
ימים אלה קבועים בלוח השנה הקוריאני וחלים ביולי-אוגוסט בלוח הגרגוריאני. מסורתית נהוג בקוריאה לאכול בימים אלה מאכלים יחודיים שמחזקים את הגוף ואחד מהם הוא תבשיל כלב (boshintang). מאכל חשוב נוסף הוא מרק עוף בג׳ינסנג. בשנים האחרונות ביקורת ציבורית הביאה לאיסור גידול כלבים למאכל והדור הצעיר התרגל לגדל כלבים דוקא כחיות מחמד. קוריאנים מבוגרים שחשקה נפשם ימצאו מסעדות שמגישות כלבים בימי החום. קרא עוד בפוסט "חום כלבים".
לאקשורי
השוק העולמי למותגי יוקרה צנח אשתקד ב-19%. אולם מכירות מוצרי יוקרה בקוריאה צומחות למרות המגיפה והסתכמו אשתקד ב-12.5 מליארד דולר. חלק מהמותגים האלה לא נראים אפילו בכיכר המדינה שלנו. זהו השוק השביעי בגודלו בעולם למותגי היוקרה והצמיחה שלו אשתקד נובעת מרכישות של צרכנים בשנות השלושים לחייהם. מי שנהנה מהכמיהה הקוריאנית למותגי-על הם בתי הכלבו בהם נמכרים המותגים האלה.
בתי הכלבו הקוריאנים ראו עדנה בשנה שעברה בשל תופעה שנקראת "קניות נקמה" – צרכנים שמוציאים את זעמם על המגיפה דרך קניות בבתי הכלבו היוקרתיים. כך למשל Shinsaegae שמפעילה את רשת בתי הכלבו השניה בקוריאה הרוויחה תפעולית אשתקד כ- 120 מליון דולר – פי 33 משהשנה שקדמה. מעודדים מההצלחה הם החליטו שהם יקימו השנה בתי כלבו נוספים בהשקעה של 900 מליון דולר.
קחו לדוגמא שעוני גברים של Rolex. המחירים של יד שניה למודלים המבוקשים גבוה בעשרות ומאות אחוזים ממחירו של מוצר חדש. שכן החברה מקפידה על תת-הצע לשעונים חדשים. כך תמצאו כל בוקר עשרות גברים קוריאנים ממתינים בשורה לפני חנויות Rolex בבתי הכלבו היוקרתיים של סיאול. אולי היום יזדמן מזלם.
חג שמח קוריאה
בימים שני עד רביעי 20-22 בספטמבר יחול השנה חג ההודיה הקוריאני (Chuseok). זהו אחד משני החגים החשובים בחצי האי הקוריאני והוא נחגג בחיק המשפחה המורחבת במשך שלושה ימים. לוח השנה הקוריאני מבוסס ירח ומאוד דומה ללוח העברי, ולכן כמעט תמיד החג נופל על סוכות שלנו. תרשמו לעצמכם לכתוב ברכה, להתקשר או לשלוח איזו תשורה לשותפים הקוריאנים שלכם. ראו הרחבה על החג ומנהגיו בפוסט מתוך הבלוג ״הקוריאנים״.
קוריאה בקצרה
הזמנת יונדאי חדשה? משלוחי הרכב של חמשת יצרניות הרכב הקוריאניות צנחו באוגוסט ב-5.6 אחוזים יחסית לחודש המקביל אשתקד. המכירות לשוק המקומי ירדו ב-5% והסתכמו ב-106 אלף רכבים. המכירות ליצוא ירדו ב-5.7% והסתכמו ב-457 אלף רכבים. הגורם המרכזי הוא מחסור חריף בשבבים לרכב.
קוריאה נגד גוגל. ראשונים בעולם. חוק שעבר בפרלמנט הקוריאני בסוף אוגוסט אוסר על גוגל ואפל לכפות על מפתחי אפליקציות להשתמש במערכת הגביה שלהן לשם רכישות בעת שימוש באפליקציות. המשמעות הכספית של הענין אדירה, שכן חנויות האפליקציות גוזרות עד 30% מכל רכישה.
מונית ירוקה יותר. עד 2025 יוחלפו 40% ממוניות השירות בקוריאה (100,000) במוניות שאינן מזהמות כלל. כיום כמעט כל המוניות מונעות בגז LPG וזה כנראה לא מספיק. ליוזמה הממשלתית שותפות יצרניות הרכב יונדאי וקיה, עיריית סיאול, קבוצת SK אנרגיה, וארגוני המוניות.
בוסטר. ממשלת קוריאה הקציבה 2 מליארד דולר לארבע השנים הקרובות על מנת להפוך לאחת מחמשת יצרניות החיסונים המובילות. תעשיות נוספות שהוכרזו כאסטרטגיות – שבבים וסוללות לרכב.
משלוחים חינם. אמזון בשיתוף פעולה דרמטי עם SK המפעילה את אתר המכירות 11ST – מהגדולים בקוריאה. ב-11ST יכולים הקוריאנים להזמין מאמזון מוצרים בקוריאנית, לשלם במטבע קוריאני ולקבל שירות לקוחות בקוריאנית. המשלוחים חינם ולעשרות אלפי מוצרים מובטחת אספקה תוך 4-6 ימים. המהלך צפוי לזעזע את השוק שרותח ממילא. נזכיר שהשליטה בפעילות של eBay בקוריאה נמכרה לענקית הקמעונאות Shinsegae ראה דיווח בירחון יולי 21.
שבוע-שבוע? צבא קוריאה יכניס השנה לשימוש רובוטים טבחים. אלה יוכלו לטגן מזון , להכין אורז ועוד. ובכך לחסוך זמן לטבחים. כמובן שכך יפחת הסיכון לפגיעה במהלך טיגון – גורם סיכון מרכזי לטבח קוריאני. שני רובוטים ראשונים יכינו מזון ל 1,500 טירונים בבסיס Nonsan.
Genesis מותג היוקרה של יונדאי יסע עד סוף העשור על מנועי חשמל ותאי-דלק בלבד.
לא הכל ורוד. ארבעה מתוך כל 10 עצמאים יחידים קוריאנים שוקלים לסגור את העסק.
שלחו לקוריאנים שלכם – הסבר על חגי תשרי בשפה הקוריאנית
עסקאות והשקעות
זרוע התמרוקים של LG רכשה 56% מחברת הצבע לשיער הטבעונית Bonica מארצות הברית. התמורה – 100 מליון דולר. המוצרים של Bonica מחזיקים בשיאי מכירות באמזון. שוק תמרוקי השיער העולמי מוערך בכ- 78 מליארד דולר, 20% ממנו הם תכשירי יוקרה.
חברות הציוד המכני ההנדסי Hyundai ו-Doosan עומדות להתמזג ולהפוך לחברת הציוד החמישית בעולם עם צפי מכירות של 9 מליארד דולר בשנת 2025.
מלכת משחקי המובייל – Netmarble מחפשת דרכים לצאת מהתלות במשחק אחד כל פעם. הפעם רכשה מפעילת קזינו חברתי השלישית בעולם – Spinx מחברה מהונג-קונג בתמורה ל-2.2 מליארד דולר.
זרוע הקמעונאות של GS רכשה החודש את חברת אפליקצית השליחויות Yogiyo, השניה בגודלה בקוריאה, בתמורה לכ-700 מליון דולר. הרכישה תשרת את המהלך האסטרטגי שמתכננת GS להשיק שירות משלוחים מהיר למוצרי מכולת טריים בפריסה ארצית. על נסיון ההשתלטות הגרמני על תעשיית המשלוחים הקוריאנית קרא בירחון ינואר 20. שוק שליחויות מזון בקוריאה רותח. מובילת השוק Baemin ביצעה ביוני משלוחים במליארד דולר!
תמשיכו לבד. לאחר 26 שנות שותפות ביצרנית הרכב רנו-סמסונג מוטורס, מעמידה סמסונג את חלקה (כ-20 אחוזים) למכירה. בעוד שנתיים יפוג גם ההסכם המאפשר לחברת המכוניות להשתמש במותג סמסונג בשם שלה.
יצרנית הרכב החבוטה Ssangyong Motors עומדת למכירה על ידי בית המשפט. תשע קבוצות מתמודדות על הזכות לרכוש את החברה.
זרוע הסוללות לרכב של SK תבנה את המפעל ה-4 שלה בסין בעלות של 1.1 מליארד דולר. התפוקה של המפעל טרם פורסמה אך נרמז שזה יהיה המפעל הגדול ביותר בסין לייצור סוללות לרכב. הלקוחות הבולטים של SK בתחום הם פורד, פולקסווגן ויונדאי.
מכירת השליטה בענקית מוצרי החלב Namyang עליה דיווחנו בירחון יוני עומדת להתבטל. מהתנהגות של משפחת הונג, השולטת בתאגיד, נראה שלא מתאים להם לקיים את הסכם המכירה וכי הם חושבים שהזמן שחלף מאז הסקנדלים שליוו את החברה – עמעם את השפעתם. בית המשפט ימשיך מכאן.
חטיבת המסכים של LG תגדיל את התפוקה של מפעל ה-OLED שלה בויאטנם ב- 40% בעלות של 1.4 מליארד דולר. LG שליטה בלעדית במסכי OLED גדולים ש-10 מליון מהם ימכרו השנה, לעומת 4.5 מליון אשתקד.
איום על הדומיננטיות של סמסונג (34%) בתחום הזכרונות מסוג NAND. מסתמן כי מספר 2 – Kioxia (18.3%) ומספר שלוש – Westeurn DIgital – (14.7%) מקיימות מגעים למיזוג. לבעלים של סמסונג לקח 11 יום מאז שחרורו מהכלא כדי להבין שעושים לו פה מארב ולהודיע על השקעות של 200 מליארד דולר בעיקר בתחום השבבים בשלוש השנים הבאות.
תמונת החודש
סוף הקיץ בקוריאה זאת עונת הדיונונים. הדיונון הוא מרכיב חשוב במטבח הקוריאני ומי שנכנס אי פעם למסעדה קוריאנית וחטף מכת ריח קשה, נפגע אישית מהדיונון. בתקופה זאת יוצאים הקוריאנים אל המסעדות וברי-הדיונונים שבצד נמלי הדייג ומתענגים על היצורים הימיים במחיר משתנה משעה לשעה בהתאם להיצע ולטריות של הסחורה.
חדש!
לוח החופשות הקוריאני המלא לשנת 2021. להורדה.
לוח החופשות והחגים בישראל, בשפה הקוריאנית. הורידו ושתפו עם הלקוחות, השותפים והעובדים הקוריאנים שלכם – לחצו להורדה.
שלחו לקוריאנים שלכם – הסבר על חגי תשרי בשפה הקוריאנית
קוריאניזציה
סדרת סרטוני ההדרכה על הקמת חברות וגיוס עובדים בקוריאה. בשיתוף מכון היצוא. לצפייה – כאן.
ראיון משודר עם איציק יונה
איך בונים בהצלחה עסק עם קוריאה ולמי זה פחות מתאים – לשמיעת הראיון – כאן.
זה חינוך זה?
לא תקראו את זה בשום מקום. אני פותח הכל על החינוך בקוריאה. מתי קוריאנים בכל זאת מתפללים, האם הם לומדים תלמוד בבלי או גם ירושלמי? לשים פליי בנסיעה לעבודה
לוח החופשות והחגים בישראל, בשפה הקוריאנית. הורידו ושתפו עם הלקוחות, השותפים והעובדים הקוריאנים שלכם – לחצו להורדה.