הקרב להשכלה ומצוינות בקוריאה מתחיל עם הלידה. או אז מתחילים ההורים לשלוף את כרטיסי הפלסטיק שלהם למען כל אמצעי שיכול להביא את הרך הנולד לגדולה. קרי – להיות מהנדס בסמסונג.
יש אומרים שמדיניות "ילד אחד למשפחה" שאמצו לעצמם וולונטרית מרבית הקוריאנים, נובעת מהעלות העצומה הכרוכה בגידול דור המשכילים הבא. יש הנוקבים בעלות של כ-1000 דולר לחודש לחינוך ילד בשלבים מסוימים. באמת מי יכול לגדל יותר מילד אחד בעלויות שכאלה?
שוק מוצרי התינוקות הקוריאני הסתכם השנה בכ-25 מילארד דולר. היבוא של מוצרי תינוקות יגיע לכ-300 מיליון דולר – פי 12 מאשר בשנת 2000.
השוק גדול המימדים, כ-450,000 תינוקות בשנה, מאיץ פיתוח מותגים מקומיים המתאימים לצרכי הקוריאנים. חלק מהמותגים הקוריאנים אף מיוצאים למדינות העולם., חלקם מהווים העתקה חסרת בושה של מוצרים מכל העולם ואף מישראל.
היום (15.12.13) ננעלה בסיאול תערוכה בת ארבעה ימים לאם ולילד, אליה נהרו עשרות אלפי אימהות על ילדיהן.
בין השאר רכשו האמהות בתערוכה –
– ביטוחי חיים לתינוקות ולילדים
– צעצועי התפתחות למכביר
– מברשות שינים אלקטרוניות לתנוקות ולילדים
– פסנתרים זעירים לפעוטות (חמש מאות דולר היחידה)
– תכניות לימוד לשעות אחרי הלימודים
– להיט השנה – חול ים שאינו נדבק לידיים
– חטיפי בריאות ותוספי תזונה
בין הביתנים מצאנו גם את הביתן של "יומי" – דובוני הגומי הישראליים (גילוי נאות – יצרנית "יומי" הינה שותפה עסקית של קבוצת Yonaco).
ויש גם נקודה ישראלית –
יהודים וישראלים נתפשים בקוריאה כבעלי מערכות חינוך וגידול ילדים משובחות. מוצרי ילדים מישראל יקבלו תשומת לב מיוחדת בשוק, ובלבד שיהיה להם יתרון תחרותי על ים המתחרים.