הכנס השנתי שהפך למסורת, ביוזמת מכון היצוא ו-קבוצת Yonaco, נערך השנה במלון סיטי טאוור ברמת-גן. בכנס בן היומיים השתתפו מאות אנשי עסקים ישראלים וקוריאנים והתקיימו בו הרצאות ודיונים וכן עשרות פגישות עסקים בין המשתתפים הישראלים למשלחות הקוריאניות.
שגריר קוריאה בישראל – מר קים איל סו, ציין בדבריו כי קוריאה וישראל מהוות שותפות טבעיות לעסקים והדגיש את תחום האנרגיה הירוקה כבעל פוטנציאל לשיתוף פעולה בין המדינות בשל היכולות שפיתחו בתחום.
מר טוביה ישראלי, שגריר ישראל בקוריאה ציין בנאום מסיאול כי קוריאה משתנה במהירות ובמקומות שנוצר שת”פ בין חברות ישראליות וקוריאניות – הדבר הפך לסיפור הצלחה. ”עץ התפוזים והקימצ'י מוכן. כל שצריך הוא לטפס בו כדי לקטוף את פירותיו” אמר.
מנכ”ל מכון הייצוא, מר עופר זקס, אמר כי בישראל אנו מתפעלים מההתפתחות הכלכלית המרשימה של קוריאה בשנים האחרונות. התפתחות זו, באה לאור ההכוונה הנכונה של ממשלת קוריאה, שידעה לקרוא נכון את המפה העולמית, לנווט ולקבל החלטות כלכליות נכונות. מנקודת המבט שלנו, שיתוף הפעולה במגוון רחב הוא בעל פוטנציאל רב.
מנכ”ל קבוצת Yonaco, רו”ח איציק יונה, ציין את השנה הפוריה ביחסים הכלכליים בין המדינות, לרבות ההצלחות האחרונות של חברות ישראליות בקוריאה – גיוס הון מקוריאה, יצוא של תוספי תזונה ושל תכניות ללימוד אנגלית.
סטף וורטהיימר, המייסד של קבוצת ישקר, שהיא הבעלים של חברה קוריאנית מצליחה, ברך את העם הקוריאני שהשכיל להתנתק מהצל היפני ובנה דרך חיים המבוסס על חדשנות ויצוא, מה שישראל טרם הבינה עד הסוף. “אחרי ישראל, אני הכי מרגיש בבית בקוריאה, כי אני מבין את השפה שלהם – שפת העבודה “ אמר ורטהיימר והוסיף כי לישראל יש הרבה מה ללמוד מקוריאה, פחות ממה שלקוריאנים יש ללמוד מאתנו.
נציב אזור הסחר החופשי DGFEZ, מר צ'וי, קרא לחברות ישראליות להקים פעילות באזור הסחר החופשי הנמצא במרכז קוריאה המהווה נקודת פתיחה טובה לעסקים בקוריאה ובאסיה. בין השאר, ציין הנציב את היתרונות הגדולים של אזור הסחר בהקלות ובהטבות הרבות לחברות הפועלות בו.
שגרירת ישראל לאקספו שנערך השנה בקוריאה, הגב' יפה בן-ארי, ציינה כי 800,000 מבאי התערוכה ביקרו בביתן הישראלי, עם חשיפה פרסומית טובה מאוד לישראל.
מנהל המשרד הישראלי של "מכון היצוא" הקוריאני – Kotra ציין כי הקף הסחר של קוריאה הוא השמיני בהקיפו בעולם. כיום נבנות בארץ תחנות כוח על ידי גופים קוריאנים והצפי הוא להגדלת היצוא הישראלי עם תחילת היצוא ממאגר תמר.
השותף המנהל של קרן הון הסיכון הקוריאנית L&S הכריז כי לאחר שביצעו את ההשקעה בפולכרום הישראלית, הם יבחנו בשנה הקרובה את השתתפותם במערך החממות הטכנולוגיות של המדען הראשי. המטרה היא לקדם חדשנות ישראלית שיש לה פוטנציאל להיות מוטמעת בתעשיות הליבה של קוריאה.
ד"ר Joon-Seok Park, מנכ"ל הזרוע של הציוד הרפואי בענקית התרופות Hanmi Medicare סקר את ההזדמנויות שיש לחברות הציוד הרפואי הישראליות בקוריאה. שוק המדיקר הקוריאני צומח במהירות והוא צפוי לצמוח פי חמש עד שנת 2017. המחסומים לשוק הם רגולציה סבוכה, בעיות שפה והבדלים בתרבות עסקית.
מר איתר הבר, המליץ לנוכחים להתאזר בהמון סבלנות וגם בצניעות במהלך בניית העסקים עם הקוריאנים. הבר ציין כי האיכויות הקוריאניות מתחילות כבר בילדות כשכל ילד נולד בקוריאה אל תוך מלחמת הישרדות בה אין מקום להיות מקום שני והשאיפה תמיד היא למצוינות.
עמיר בז'רנו מנכ"ל English Adventure סיפר לבאי הכנס על שני הניסיונות לבסס קשר עסקי עם מפיץ בקוריאה כדי לחדור אל מערכת החינוך הקוריאנית ועל הקשיים שנתקל בהם. הלקחים העיקריים אותם ציין היו ההתמדה, ההתייעצות עם מומחים העוסקים בקוריאה.
Park Sung-Jin, בכיר בספקית העל לתעשיית הרכב SL Corporation, סיפר אודות תעשיית הרכב בקוריאה, היצרנית ה-5 בעולם. פארק ציין כי לקוריאה יתרונות רבים בתעשייה כגון תשתית חזקה, מיקום גיאורפי טוב וטכנולוגיות מתקדמות. החסרונות הבולטים בתעשייה הקוריאנית הם חולשה בתחום התוכנה, ומיעוט של חברות היי-טק עצמאיות, אמר.
דבורה שבת, מנהלת הקרן הדו-לאומית KORIL-RDF בישראל, סיפרה על אפשרויות המימון של הקרן על מנת לעזור לחברות ישראליות לפתח מוצרים בשיתוף חברות קוריאניות.
הכנס כוסה בהרחבה בתקשורת – להלן מספר כתבות:
- הערכות בקוריאה: טבע מנהלת מו״מ לרכישת חברה מקומית, ידיעות אחרונות
- ורטהיימר סטייל, ישראל היום
- ורטהיימר לומד מקוריאה, גלובס
- טבע הזניקה את דרום קוריאה, מעריב
- Wertheimer: We must learn from S. Korea, Jerusalem Post
- בלתי מספיק: על קשרי ישראל ודרום קוריאה, Ynet
- כנס לעסקים עם קוריאה יתקיים בתחילת דצמבר, Port2Port
- הצמרת העסקית הישראלית תתכנס במסגרת כנס לעסקים עם קוריאה, אתר ALLMarketing
- הזדמנויות להשקעה בקוריאה וגיוס כספים ממשקיעים קוריאנים, אתר תלאביבי
- הטורקים החרימו טקס לכבוד סטף ורטהיימר, MyNet
- הקוריאנים מבקשים להשקיע בחברות ישראליות, יתד נאמן
אלבום התמונות של הכנס בעמוד הבא: לחץ כאן
מתעניין בעסקים עם קוריאה?
אשמח לסייע בכל ענין הקשור בעסקים עם קוריאה. צור איתי קשר כאן.
מעניין? הרשם וקבל את כל הכתבות החדשות ישירות למייל שלך.