קוריאה חגגה בשבת האחרונה (15 באוגוסט) שבעים שנה לשחרורה משלטון יפני בן 35 שנה (1910-1945).
שחרור חצי האי הקוריאני במלחמת העולם השניה התבצע במשולב – מהלך מדרום של צבא ארצות הברית בניצוחו של גנרל מקארתור ופעולה קרקעית של צבא רוסיה מצפון. גבול האחריות בין הצבאות נקבע "זמנית" לאורך קו הרוחב 38, המהווה את הגבול בין שתי הקוריאות עד היום.
אף כי שני העמים, היפנים והקוריאנים, מקיימים יחסי דפלומטיים ומסחריים, צלקות הכיבוש עדיין חרוטות בליבם של הקוריאנים. ישנם ענינים לא פתורים בין העמים ובמרכזם הדרישה הקוריאנית להתנצלות יפנית על פשעי המלחמה
שביצעו בתקופת הכיבוש, ובעיקר על העסקת נשים קוריאניות כשפחות מין של החיילים היפנים. השבוע הצית את עצמו קשיש קוריאני בן שמונים במסגרת ההפגנה השבועית , השקטה בדרך כלל, מול שגרירות היפנית בסיאול.
שלוש שנים בדיוק לאחר כניעת היפנים (15 באוגוסט 1948) הושבעה הממשלה העצמאית הראשונה של דרום קוריאה והיא הפכה למדינה עצמאית.
בשבע העשורים שחלפו בנו הדרום-קוריאנים מדינה וכלכלה לתפארת בחריצות ובהתמדה. נתונים סטטיסטיים שפורסמו לאחרונה מראים את גודל הנס הכלכלי שעל גדות נהר ההאן שיצר את הכלכלה מהגדולות בעולם.
קוריאה סיימה את מלחמת קוריאה (1950-1953) כמדינה העניה בעולם עם תוצר לנפש של כ-67 דולר לשנה. בשנה שחלפה עמד התוצר הקוריאני לנפש על 28,180 דולר.
יצוא הקוריאני בשנת 1956 עמד על 25 מליון דולר בלבד וצמח לכדי 572 מליארד דולר בשנה שעברה. קוריאה היא היצואנית ה-6 בעולם.
גם רמת החיים בקוריאה עלתה פלאים – בשנת השחרור היו בקוריאה 1,000 מכוניות בלבד. כיום קוריאה היא יצרנית המכוניות החמישית בעולם.
חגיגות השחרור השנתיות הוא גם יום חגם של עברייני הצאוורון הלבן בקוריאה, שהוכנסו לכלא בעמל רב של רשויות החוק. השנה הגדילה הנשיאה פארק וחננה 6,527 אסירים לרגל האירוע. בין החנונים 14 אנשי עסקים בכירים המפורסם שבהם הוא היו"ר של קבוצת SK ואחד מעשירי קוריאה -המשתמש במוסד החנינה כדי להחלץ מהכלא זו הפעם השניה.