ביום ראשון הועבר דגל משחקי החורף מידיו של ראש עירית סוצ'י לידיו של ראש עיריית פיונגצ'אנג הקוריאנית, בה יערכו משחקי החורף 2018.
הקוריאנים לא רוו נחת מסוצ'י, בה זכו ב-8 מדליות בלבד. לאחר אולימפיאדת החורף ונקובר 2010 (14 מדליות) ולאחר ההישג המרשים במשחקים האולימפיים לונדון 2012, הציפיות היו גבוהות וכך גם האכזבה. הבלוג של הניו-יורק טיימס העניק לקוריאה ציון מיוחד – "הכי טובים בלסיים אחרונים": הקוריאנים סיימו באחד משלושת המקומות האחרונים ב-19 תחרויות שונות, יותר מכל מדינה אחרת.
ברור שיהיה מי שישלם את המחיר. הנשיאה פארק כבר קראה לחקור כיצד קרה שספורטאי קוריאני שזכה בעבר ב-3 מדליות זהב, ייצג השנה את נבחרת רוסיה ואף זכה עבורה במדליית זהב.
פיונגצ'אנג ממוקמת 180 ק"מ מזרחית לסיאול, בלב שרשרת הרים בה שורר בחודש פברואר קור ממוצע של מינוס 5 מעלות. האיזור כבר משמש מרכז לספורט חורף. התקציב להקמת התשתיות ולקיום האולמפיאדה הבאה עומד על 7 מליארד דולר.
פעמיים בעבר נכשלה פיונגצ'אנג לזכות באירוח האולימפיאדה – פעם מול ונקובר (2010) ופעם מול סוצ'י. או אז הוכרז העניין כמעט כפרויקט לאומי והתוצאות הרצויות הושגו. בין השאר מצא נשיא קוריאה הקודם סיבה נהדרת לשחרר את יו"ר סמסונג (לי קון-הי) מן הכלא בצו נשיאותי מיוחד – שכן האומה הקוריאנית נזקקה אותה עת לכישוריו המיוחדים על מנת לזכות באירוח משחקי החורף. מעניין אלו מכישוריו הוא הפעיל בעינין.
פיונגצ'אנג ממוקמת מרחק נגיעה מהאזור המפורז עם צפון קוריאה. מר קים, העריץ מצפון, וודאי יתאווה לקצת תשומת לב לקראת המשחקים, אך כנראה יתאפק. כיוון שהדרום קוריאנים לא לוקחים סיכונים כנראה שיהיו באיזור יותר אנשי ביטחון קוריאנים מאשר ספורטאים. מכל מקום, הדרום קוריאנים ישמחו לראות במשחקים גם כמה שכנים מהצפון, שלא טרחו הפעם להגיע לרוסיה, על-אף הגבול המשותף בין צפון קוריאה לרוסיה.
הקוריאנים לוקחים ברצינות גמורה כל אירוע בינלאומי המתקיים בשטחם וכבר הוכיחו את עצמם כמארגנים לעילא באולמפיאדת סיאול (1988), במונדיאל 2002 ואליפות העולם באתלטיקה (דאגו 2012). הביצוע יהיה לא פחות ממושלם.
תגידו ביי למזג האויר הנוח של סוצ'י ולוודקה הרוסית ואימרו שלום להרים הקוריאנים המושלגים והקפואים ולסוג'ו הקוריאני – משקה האלכוהול הנמכר בעולם, שיחמם שם את כולם.
9 בפברואר 2018, טקס הפתיחה. שימו ביומן ובואו. יהיה קר!
מידע נוסף ניתן למצוא באתר הרשמי של אולימפיאדת החורף – כאן
פוסט אורח מאת: דן קריבולוטי
[…] החורף Pyeongchang 2018 מעבר לפינה וסמליה כבר מעטרים את רחובות הערים, בתקווה […]