במסגרת מאמצי הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בקוריאה, היגיעה השבוע לתערוכות מדעי-החיים משלחת גדולה מקוריאה המובלת ע"י גוף סמך של משרד הבריאות הקוריאני. במשלחת גם גורמים שונים מחברות תרופות, חברות השקעה ואנשי מחקר.
שוק הפרמצבטיקה הקוריאני מורכב ממגוון רב של יצרניות של תרופות גנריות. יבוא תרופות אתיות וחדשניות ויצור מקומי של תרופות שפותחו בחו"ל מהווים את רוב שוק התרופות המקומי. השוק מוערך בשנת 2012 בכ-11.8 מילארד דולר.
ההוצאה בקוריאה לשירותי בריאות גדלה בעקביות, במיוחד לאור הזדקנות האוכלוסייה. קוריאה היא בין המובילות העולמיות בקצב הזדקנות האוכלוסייה. "טבע" הישראלית כבר זיהתה את הפוטנציאל ונמצאת בתהליך של הקמת חברה מקומית בשיתוף פעולה עם יצרנית תרופות מקומית.
מזה כ-15 שנה מבצעת ממשלת קוריאה רפורמות בשוק התרופות כגון: שיפור השקיפות של מערכת הבריאות, בניית מערכת להחזר הוצאות רפואיות, צמצום הגבלות וחסמים. התהליך תרם לצמיחה חסרת תקדים בענף בשנים האחרונות, אך עדיין יש לשפר את השקיפות במערכת, לעודד החדרת תרופות חדשות, להבטיח לאזרחי המדינה טיפול בתרופות חדשות ולהוריד את המחירים. בתמיכה ממשלתית, חברות בענף הביו-טכנולוגיה שואפות להשקיע יותר במו"פ ולהרחיב את מגוון מוצריהן מעבר לייצור תרופות גנריות או אנטיביוטיקה.
דרום קוריאה משקיעה את הסך הנמוך ביותר מבין חברות ה-OECD בשירותים רפואיים – רק 6.5% מהתמ"ג. השאיפה הקוריאנית היא לסגור את הפערים בתחום – מה שמייצג עבור חברות הציוד הישראליות הזדמנות מצוינת.
דרום קוריאה מייבאת ציוד רפואי מתקדם, והוא מהווה כ-60% מהשוק. הספקיות העיקריות הן ארה"ב, יפן והאיחוד האירופי. שוק הציוד הרפואי מוערך בכ- 8 מילארד דולר מחציתם מיבוא. היצוא של ציוד רפואי מקוריאה נאמד בכ – 1.3 מיליארד דולר (נתוני 2008).
העובדה כי רופאים רבים בקוריאה הינם בוגרי אוניברסיטאות בארה"ב ובאיחוד האירופאי בשילוב עם הזדקנות מהירה של האוכלוסייה גורמים לעליות בביקוש ליבוא ציוד ממדינות האיחוד וארה"ב.
יבוא ציוד רפואי לקוריאה מצריך אישורים מתאימים ובדיקות שונות ליעילות ובטיחות.
בנוסף – קוריאה משווקת עצמה בשנים האחרונות כמרכז לתיירות רפואית באסיה. בשנת 2010 חתמה קוריאה על הסכם עם איחוד האמירויות לפיה טיפולים רפואיים של אזרחי האיחוד יבוצעו בקוריאה. המדינה הציבה מטרה למשוך 13,000 חולים בשנה לטיפולים רפואיים בקוריאה, בעיקר בתחום הניתוחים הפלסטיים. לצורך כך השקיעה ממשלת קוריאה סכום עתק של 925 מיליון דולר ואף שינתה את חוקי המס על מנת לפטור ממס טיפולים רפואיים לזרים.
לסיכום, קוריאה מתקדמת מבחינה טכנולוגית ומחפשת לשלב במערכת הבריאות מוצרים איכותיים לחלקים באוכלוסייה המחפשים שירותים רפואיים ברמה הגבוהה ביותר. לאור זאת, לישראל יתרון יחסי בתחום זה, אשר נסמך על מיתוג חזק ויכולות גבוהות בתחום הציוד הרפואי.
מר עופר פורר, נספח מסחרי, סיאול