ירחון קוריאה לחודש דצמ׳ 20 בגרסת כיס. בלי סיפורים, בלי תמונות. לירחון בגרסה המלאה – פה.
במדינת יש דין
בימי קורונה התרבה השיח במקומותינו מדוע הקוריאנים מצליחים במאבק בנגיף. הטיעון המרכזי: "הם ממושמעים יותר מאיתנו". אבל למה הם ממושמעים? לפניכם שלושה אירועים מהחודש כחומר למחשבה.
1. בחודש מרס נלכדה רשת שהפעילה חדרים באפליקציית טלגרם בהם הוצגה בתשלום פעילות מינית שצולמה בכפיה. הרשת נוהלה על ידי צעיר בן 25 ללא עבר פלילי (ראה הרחבה בירחון אפריל 2020). החודש, כחצי שנה בלבד מאז מעצרו, נדון הבחור ל-40 שנות מאסר.
2. הרשויות בקוריאה קנסו ב-11 מליון דולר את החברה הצרפתית GTT על שימוש לרעה בכוחה המונופוליסטי מול המספנות הקוריאניות הגדולות. הצרפתים, ספקים בלעדיים של טכנולוגיות, הכריחו את הקוריאנים לקנות מהם שירותי תמיכה וייעוץ בסכומים שהגיעו ל10 מליון דולר לספינה.
3. נציבות ההגנה על פרטיות המידע בקוריאה קנסה את פייסבוק ב-6 מליון דולר על ששיתפה מידע של שלושה מליון משתמשים.
היכונו למבחן של החיים
יש דברים שהקורונה לא תעצור. בשלושה בדצמבר יקבע גורלם של 490 אלף צעירים קוריאנים בוגרי תיכון בו יערך מבחן הכניסה לאוניברסיטאות אליו התכוננו מאז נולדו יקבע לאיזה אוניברסיטה יתקבלו ובאיזה מקום יעבדו בעתיד. קרא עוד על הפסיכומטרי הקוריאני הגדול במאמר מתוך "הקוריאנים
קורונה בקוריאה – זה גל שלישי?
מאז דיכוי המיני-גל של מחצית אוגוסט (ראו פוסט בעניין) עמד מספר הנדבקים בקוריאה על כ-100 ביום. במחצית נובמבר חלה עליה במספר הנדבקים עד לכ-600 ביום. זה הספיק לקוראנים להחליט שזהו גל שלישי ולהעלות את רמת הריחוק החברתי. ומה עם חיסון? שר הבריאות הקוריאני אמר כי אמנם הציעו להם חיסונים אבל הם מחכים שהמחירים יהיו יותר הגיוניים.
להישאר מעודכנים במתרחש בקוריאה
"הקוריאנים" – הבלוג של איציק יונה – כאן
דף הפייסבוק של יונאקו – כאן
חשבון הטוויטר של יונאקו – כאן
חשבון הלינקדאין של יונאקו – כאן
קו פתוח לעסקים לשאלות ולסיוע בקוריאה – 03-6998771
קוריאה בקצרה
קוריאה-ישראל – ראש בראש גם בדירוג השנה ישראל במקום הראשון בדירוג הבנק העולמי עם השקעה במו"פ בשיעור של 4.95% מהתוצר בזמן שקוריאה במקום השני עם רק 4.81%.
רק עם אופנוע. רשת בתי הקפה סטארבקס בקוריאה לא נכנעת לקורונה. תחל בהקמת סניפים למשלוחים בלבד.
לא נאחל הצלחה. טורקיה פנתה לחברות קוריאניות לסייע בהשלמת הפיתוח של טנק המערכה התורכי Altay. והם מקווים שהקוריאנים יוכלו לחלץ את הפרויקט התקוע.
Don't Woori. הבנק הקמעונאי הגדול בקוריאה Woori Bank יסגור בהדרגה 700 סניפים וישאר עם 117 סניפים בלבד.
עובדים אבל פחות. שיעור האבטלה בקוריאה עמד באוקטובר על 3.7% ובשיא המשבר בחודש מאי השנה עמד על 4.5%
פקק בעננים. יונדאי רכב מפתחת מטוס מטען ללא טייס להובלת מטענים בין ערים במהירות וביעילות. המיזם יחל בהובלות ב-2026.
טיסנקרופ, מאחוריך! קוריאה השיקה את סדרת הצוללות KSS-III במשקל 3,000 טון ומסוגלת לשגר טילים בליסטים. התכנית היא להצטייד ב-9 צוללות מהטיפוס הזה.
קימצ'י הוא הפלאפל של קוריאה. חודש נובמבר הוא חודש הכנת הקימצ'י בקוריאה. רבים הפסיקו עם הפרויקט המשפחתי המייגע וסומכים על האספקה מאמא. אחרים קונים בסופרמרקט אבל מודים "אין כמו קימצ'י של אמא". קיראו מאמר על קימצ'י מאת איציק יונה לרגל יום הקימצ'י שחל החודש.
השקעות ועסקאות בקוריאה
מונופול נולד. קוריאן אייר תרכוש שליטה (64%) במתחרה המקומית (והקטנה ממנה במחצית) Asiana בהשקעה של 1.6 מליארד דולר ותיצור בתחילת 2022 את חברת התעופה השביעית בגודלה בעולם.
יוסי מימן. יונדאי רכב חתמה על מזכר הבנות לאספקת 4,000 משאיות מונעות מימן לחברות בסין עד 2025.
ברוכה הבאה אמזון. SKT – חברת התקשורת הגדולה בקוריאה, התקשרה עם אמזון להקמת פעילות סחר אלקטרוני משותפת. שוק הסחר האלקטרוני בקוריאה בשנה הבאה יהיה השוק השלישי בגודלו בעולם לאחר ארצות הברית וסין.
הצחקתם את הרגולציה. רשות ההגבלים הקוריאנית שמה ברקס לעסקת 4 מליארד הדולר (דווחה בירחון ינואר 2020) על פיה חברת המשלוחים הגרמנית Delivery Hero תרכוש את חברת משלוחי המזון הגדולה בקוריאה ותייצר מונופול חלומי השולט על 90 אחוזים משוק משלוחי המזון.
סרטון החודש – ביום הרווקים, כשכולם קנו אוזניות מעלי-אקספרס, עסקו הקוריאנים בקניות של מארזי שוקולד לבני הזוג שלהם ממבחר עצום המוצג בכל פינה. המארז הפופולרי הוא PEPERO – מקלות ביסקוויט מצופים שוקולד שהפכו לסמל היום: 11-11. ועל שמו נקרא היום Pepero Day.