פוסט אורח מאת: דר' אלון לבקוביץ'
אולימפיאדת החורף פיונגצ'אנג 2018, תוכתר כהצלחה גדולה לקוריאה הדרומית. על-אף החששות מפרובוקציות צפון קוריאניות במהלך האולימפיאדה, הצליח הנשיא מון ג'יי-אין לשכנע את הצפון קוריאנים להגיע למשחקים האולימפיים ואף להשתתף בהם. כולל משלחת רמת דרג בראשות אחותו של המנהיג מהצפון, קים ג׳ונג-און. סיאול אירחה את המשלחת הצפון קוריאנית בכבוד מלכים וגם הוציאה מיליוני דולרים לכיסוי הוצאות הביקור של הנבחרת האולימפית, המעודדות והקומיסרים, שפיקחו על המעודדות והמתמודדים ואף עבור אירוח המשלחת הפוליטית. הישג נוסף היה ההצלחה הספורטיבית של הנבחרת הדרום קוריאנית, שלא כמו נבחרת ההוקי המשותפת לשתי הקוריאות, שלא זכתה להישג ספורטיבי כלשהו, מעבר לכיסוי התקשורתי וצילומי המעודדות הצפון קוריאניות.
האתגר של הנשיא מון כולל מספר רבדים. ההזמנה לביקור בקוריאה הצפונית, שנמסרה לו ע"י אחותו של קים ג'ונג-און, מהווה הזדמנות למפגש בין מנהיגי שתי הקוריאות. לפני הנסיעה לפסגת מנהיגי קוריאה בפיונגיאנג, יצטרך הנשיא מון לבנות את התמיכה הפוליטית מבית. הגורמים השמרנים בקוריאה הדרומית לא אוהבים את ניסיונות הפייסנות של הנשיא מון. בנוסף, יאלץ הנשיא מון לשכנע את ממשל טרמפ, שביקור בפיונגיאנג יאפשר ליצור דיאלוג אסטרטגי חשוב לפתרון הסוגיה הגרעינית הצפון קוריאנית. הוא יצטרך גם להבהיר לטרמפ, שהביקור לא ישמש את מנהיג קוריאה הצפונית כאמצעי לצמצום הסנקציות הכלכליות ולא יצור חיץ בין סיאול לוושינגטון.
במקביל, יידרש הנשיא מון, לנסות להגיע להבנות עם מנהיג קוריאה הצפונית, שהצהיר שנושא הגרעין והטילים איננו פתוח למשא ומתן. הבנות שכאלו יאפשרו לו לשכנע את הציבור הדרום קוריאני ואף את וושינגטון שניתן לפתור את הסוגיה הגרעינית ללא שימוש באופציה הצבאית. בנוסף לכל אלו, לנשיא מון מחכה עדיין המשא ומתן הכלכלי עם וושינגטון בנושא הסחר בין שתי המדינות. מתברר שלהיות נשיא קוריאה הדרומית איננה עבודה קלה כמו של ראש ממשלת ישראל.
ד״ר אלון לבקוביץ׳ הוא מומחה לענייני קוריאה וביטחון ומשמש כראש החוג למדעי החברה ואזרחות במכללת בית ברל וחוקר במכון בגין סאדאת.
[…] אולימפיאדת החורף פיונגצ'אנג 2018 ננעלה ביום שלישי 27 בפברואר. האולימפיאדה הייתה גדושה באירועים דיפלומטיים, פרי המאמצים של דרום קוריאה לפתוח ערוצים ללב הצפון-קוריאני, שיאפשרו אולי פתרון של שלום לקונפליקט המתעצם של צפון קוריאה עם ארה"ב והעולם. שיאי הדיפלומטיה היו הגעת משלחת ספורטאים ולהקת תרבות מצפון קוריאה, ביקור אחותו ההריונית של המנהיג ואף ביקור רם-דרג של קים יונג-צ׳ול, מראשי המפלגה הקומוניסטית הצפון קוריאנית. הבכיר הצפון קוריאני כיבד בנוכחותו את טקס הסיום וקיים פגישות רשמיות. כולם עזבו והשאירו את הנשיא מון עם הרבה מאוד אתגרים. קיראו כיצד דוקטור אלון לבקוביץ', המומחה לקוריאה, מסביר ומנתח, במאמר מתוך הבלוג "הקוריאנים". […]