קוריאה היא שוק המשחקים הדיגיטלי מהגדולים בעולם. על כן מתכנסים בה מידי שנה מאות אלפי מקצועני משחק לכנס המשחקים הקוריאני הגדול – G*STAR. גם השנה התקיים הכנס בעיר החוף הדרומית בוסאן, במזג אויר אידיאלי.
קוריאה – משחקים זה עסק רציני
בכנס השתתפו השנה 235 אלף מבקרים, מהם כ-4,000 אנשי מקצוע מ-36 מדינות ומכל מגזרי תעשיית המשחקים : מפתחי משחקים, סוכנויות פרסום דיגיטלי, מוציאים לאור של משחקים, חברות טכנולוגיה (אחסון בענן, תשלומים ועוד), סוכנויות ממשלה התומכות או מפקחות על תחום המשחקים, יועצים לתעשיה (עו"ד, רו"ח, Yonaco) ועוד. בכנס הציגו כ-700 מציגים.
שוק המשחקים הקוריאני משך השנה תשומת לב מוגברת בהובלה של חברות סיניות. הקרבה הגאוגרפית וגודל השוק קוסמים לסינים, ובצדק. בכנס הציגו גם חברות ממדינות אסיה אחרות ומאירופה/ ארה״ב. חברות המשחקים הסיניות הלכו השנה צעד נוסף לתוך השוק, תוך שהן מקימות משרדים בקוריאה לקידום המשחקים שלהם ובכך עוקפות את המפיצים המקומיים שנטלו עד היום את החלק הארי ממכירת המשחקים.
היעד המשמעותי של חברות המשחקים הקוריאניות הם שווקי המשחקים הגדולים של סין וארצות הברית. לפי מספר מחקרים סין הפכה בשנת 2017 לשוק המשחקים הגדול בעולם (31 מליארד דולר) ועקפה את ארה"ב. חברות משחקים קוריאניות נושאות את עיניהן לשוק התחרותי הסיני, עד כה ללא הצלחה מרובה, בין השאר בשל חרם סיני על יצוא קוריאני לסין. מי שכן יכול לסייע בחדירה לשוק הסיני, עם הסרה הדרגתית של החרם, הן חברות הפרסום הדיגיטלי, רבות מהן ישראליות.
העתיד לא רק במובייל
בצד המשך ההתעצמות של מגזר משחקי הסלולר, ומעבר של המפתחות הגדולות למשחקים בנייד, עדיין המשחקים החזקים בקוריאה הם משחקי מקלדת בהובלת League of Legends ו- PlayerUnknown's Battlegrounds הקוריאני, שהכניס מאז השקתו בתחילת 2017 כ -700 מיליון דולר בכל העולם. בין השאר כיוון שהגיימרים המקצוענים בקוריאה עדיין מעדיפים מסך ומקלדת. עבור אלה הוצעו בתערוכה מעבדי-על של מחשבים, מקלדות מקצועיות ועוד.
משחקי VR וטכנולוגיות בתחום המציאות המדומה לא בלטו השנה יותר מבעבר, אם כי השטח בקוריאה מראה על גידול משמעותי במתחמי ה- VR. ההכנסות של התחום בקוריאה צפויות להגיע לחמישה מיליארד דולר בעוד שנתיים. כך נראה קפה VR קוריאני:
מתחם שלם במרכז הכנסים יוחד לגיימרים הקוריאנים שבאו לראות ולהתנסות בכותרי המשחקים החדשים. חברות המשחקים הפעילו מגוון אטרקציות להציג את המשחקים החדשים ולתת לשחקנים להתנסות בהם. הכל כדי לגרום למאות אלפי המכורים לחזור הביתה ב"דודה" למשחק החדש. בין השאר – חולקו מתנות ופרסים, הוצאו דמויות חיות מתוך המשחקים וכולם עמדו בתור לשחק וגם להפגש עם גיימרים מפורסמים. קרנבל שלם.
תופעה קוריאנית – גברים המצוידים בסולמות ובמיטב ציוד הצילום שתחביבם הוא צילום הדוגמניות המציגות דמויות מתוך המשחקים כפי שניתן לראות בסרטון הבא.
השקת משחק בקוריאה מצריכה תהליך של בחינה ורישוי, לוקליזציה והצגה מסודרת לקהילת המשחקים. השוק היום מתוחכם יותר ויכולת הסינון שלו אגרסיבית. קיימים כיום כמה מודלים עסקיים להשקת משחקים בקוריאה, לא כולם מתאימים לחברות קטנות.
חזרנו הבייתה עייפים, קצת יותר חכמים ועמוסי מתנות לילדים.