סוף השבוע הארוך של תחילת מאי, רווי בחגים קוריאנים, נוצל היטב על ידי הקוריאנים לבילויים מחוץ לבית. הקורונה נראתה תחת שליטה ומספרי הנדבקים חד ספרתיים נמוכים , רובם הבאים מחו"ל, הראו כי הקוריאנים בשליטה מעוררת כבוד. ואז –
לאיזור הבילויים העמוס Itaewon, הגיע בחצות יום השישי בחור בן 29 תושב העיר יונגין שמדרום לבירה. היה לו קצת חום אבל הוא התעלם מזה. ההספק שלו באותו לילה היה מרשים בערך כמו של הזחל הרעב. כרטיס האשראי שלו הראה כי הוא ביקר בחמישה מועדונים וכן במספר ברים ומסעדות וכנראה בא במגע קרוב עם אלפי אנשים במהלך סוף השבוע.
למחרת הוא הרגיש קצת לא טוב והיה לו שלשול. בדיקה מהירה (בקוריאה לוקח שש שעות לקבל תשובה) העלתה שהוא חולה קורונה וניתן לו הכינוי yongin66.
בימים הספורים מאז אובחן ועד לצהרי יום שלישי 12 במאי, התגלו בקוריאה 102 חולים חדשים שכנראה הודבקו מ YI66. הפריסה של הנדבקים החדשים עברה את גבולות סאול ואלה אותרו אפילו באי הדרומי ג'גו. כל מי שביקר באיזור בשבוע האחרון של אפריל והראשון של מאי התבקשו לא לצאת מהבית ולהתקשר לרשויות וללכת להבדק. להלן גרף הנדבקים היומי (נכון ליום שלישי 12 במאי):
הקוריאנים במאמץ אדיר לאתר ולבדוק במהירות את כל מי שבילה במחיצתו של IY66. איכוני הטלפונים הראו כי 11 אלף איש היו באיזור בימים האמורים. חיובי כרטיסי האשראי זיהו כ-5000 איש שפקדו את מקומות הבילוי הספיציפים. כולם קיבלו טלפונים להגיע להבדק אך מחציתם לא ענו לשיחות. מסתבר שלא כל האנשים מעונינים להזדהות, שכן אחד הברים בהם ביקר YI66 היה בר גאה ואף קוריאני לא יקח סיכון שמישהו יחשוב שגם הוא היה שם. כרקע נסביר כי גאווה בקוריאה עדיין אינה מוחצנת ועדיין אינה סיבה לגאווה- נהפוך הוא, מה שהופך את הארוע להרבה יותר מסובך לשליטה.
הקוריאנים משקיעים הרבה בהסברה. מבטיחים אנונימיות לנבדקים ושלא לפרסם את מסלולי הנדבקים כמו שעשו לכל החולים עד כה. וגם פונים לציבור שלא להפגין כל ביקרותיות כלפי אנשים עם נטיות שונות.
הקוריאנים כבר היו בסיפור הזה. בפעם הקודמת הייתה זו חולה #31 שנכנסה במחצית פברואר לכנסיה בעיר הדרומית דגו ואחראית כנראה ל-60 אחוזים מהנדבקים בקוריאה עד כה. אז התנהל מרדף אחר כ-200 אלף מאמינים של כת דתית קוריאנית שסירבו להזדהות.
נראה כי המועדונים נקטו בצעדי המניעה הדרושים, אבל חלק גדול מהצעירים הזדהו בנתונים שגויים. ומי יכול למנוע קורונה במועדונים צפופים ואפילים הממוקמים בקומות מרתף ועמוסים צעירים מפוצצי הורמונים.
בעקבות האירוע, התבקשו כל מוסדות חיי הלילה של קוריאה לסגור את שעריהם לחודש. אם מקום בילוי מעוניין לפתוח הוא צריך לעמוד בשורה ארוכה של תנאים. הנציב של פרובינציית קיונגי הגדולה בקוריאה איים שמי שיתחבא ולא ימסור פרטים רלוונטים יהיה צפוי למאסר של שנתיים. ובנתיים הוכרז על דחיית שנת הלימודים לפחות בשבוע בשל המקרה. הורים כבר הודיעו שאין להם כוונה לשלוח את הילד גם אז – שכן רוב המורים לכיתות הנמוכות הם צעירים ובטח מבלים הרבה.
לפני המיני התפרצות הזאת מצב הקורונה נכון ליום שישי 8 במאי בקוריאה נראה עד כה בשליטה:
בשבועיים שלפני אובחנו בקוריאה פחות מעשרים חולים ביום – 86 אחוזים מהם הגיעו מחו"ל, מרביתם קוריאנים, הישג מרשים של שליטה בהתפרצויות בקהילה ללא כל סגרים. בשבוע האחרון ברוב הימים היו מאובחנים חד ספרתיים. ראו את טבלת הנדבקים עד ליום שישי האחרון (משמאל לימין):
עד כה חלו בקוריאה 10,936 אנשים, עשרה אחוזים מהם הגיעו מחו"ל ו- 88 אחוזים כבר החלימו וכיום ישנם רק 1,008 חולים פעילים. 258 קוריאנים מתו עד כה. הפעילות המשקית בקוריאה מתנהלת יחסית כסדרה. הקוריאנים עדיין מתבקשים לשמור על הגיינה וריחוק חברתי מסוים.
ישראל קוריאה ראש בראש
לכל מי שביקש, להלן טבלת השוואה ישראל קוריאה מעודכנת ליום חמישי (7 במאי). כזכור קוריאה גדולה מישראל פי 5.6 ושטחה גדול מישראל פי 4 לערך כך שהיא הרבה יותר צפופה מאיתנו. החולה הראשון אובחן בקוריאה כחודש לפנינו, מה שמסביר את שיעור המחלימים הגבוה. זה לא מסביר את מספר החולים הכללי שבאופן יחסי אצלינו הוא פי שמונה יותר מקוריאה וואת מספר המתים שהוא גבוה פי חמש. ישנם הרבה סיבות להצלחה של הקוריאנים במאבק בנגיף עד כה – אחת מהם הוא מערך בדיקות משוכלל שהופעל מהרגע הראשון ומאפשר בין השאר קבלת תשובות תוך 6 שעות. בישראל בוצעו עד כה פי ארבעה יותר בדיקות קורונה באופן יחסי מאשר בקוריאה. לנוחיותכם טור ההשוואה בטבלה הוא של קוריאה – אם הייתה בגודל האוכלוסייה של ישראל (קוריאה הקטנה).