הידעת?
בקוריאה ניתן לשלוח חבילות דרך חנות נוחות. ממלאים בבית את הפרטים באפליקציה, משלמים, ובסניף הקרוב המדבקה כבר מוכנה. נוחות קוריאנית.
פודקאסט ״הקוריאנים"
פרק 34 – איציק יונה בסקירת יסוד על עסקים עם קוריאנים. עקרונות בניהול מו"מ ופגישות עם קוריאנים ומה הלקח משתי פרארי אדומות שנשלחו לקוריאה. מתוך כנס וירטואלי שערך מכון היצוא בשיתוף תמר מרום-קושר, נספחת כלכלית בסיאול
קוריאה: ישראל יחסינו לאן?
תאמינו או לא, יחסי החוץ והסחר של קוריאה עם איראן חשובים לקוריאנים יותר מאלו עם ישראל. בעבר היו הקוריאנים ביחסים מצוינים עם האירנים עד שנאלצו, תחת סנקציות אמריקאיות, להקפיא לאיראנים 7 מליארד דולר. כעת תולים הקוריאנים תקווה בעסקה סיבובית שבה ישוחררו הכספים, ותמורתם ישוחרר אמריקאי שעצור בטהרן באשמת ריגול. הקוריאנים ממתינים בכליון עיניים לחידוש היחסים עם איראן. מנסיון העבר – האם אנו צפויים שוב ליחסים עם ישראל מתחת לרדאר, שלא לסכן עסקי הענק עם האיראנים?
עם האוכל בא התיאבון
קונצרן CJ רואה ברכה בעסקיו בצפון אמריקה. הקונגלומרט הקוריאני שעסקיו פרוסים ממזון דרך לוגיסטיקה ובידור ועד לקמעונאות החל להשקיע בצפון אמריקה לפני חמש שנים. בזמן שכל הקוריאנים רצו לסין. עד כה CJ קנו חברות צפון אמריקאיות ביותר מחמישה מליארד דולר. חברת משלוחי מזון קפוא (Schwan's), חברת הפקות מבברלי הילס (Fifth Season) חברת לוגיסטיקה ותיקה ועוד. כיום הם מחזיקים באמריקה 22 מפעלים ומעסיקים 12,000 עובדים. בשנת 2022 צמחו המכירות האמריקאיות של החברה בכ- 40% והכפילו את עצמן פי 4 מאז 2018 לכ-7 מליארד דולר.
ההימור מסתבר עלה יפה. בעוד חברות קוריאניות אחרות מלקקות את פצעיהן בדרכן החוצה מהשוק הסיני, נהנית החברה מביקושים גוברים למותגים קוריאנים בארצות הברית, תוצאה מהפופולריות של תרבות הפופ והדרמות הקוריאניות ומיצוב הולך ועולה של מותגים קוריאנים.
כעת הם מוכנים להשקעות ענק נוספות. על הפרק – הקמת מפעל לחמים שישרת את ההרחבה של רשת המאפים הקוריאנית Tous Les Jours מ-93 סניפים ל-1,000. זה היתרון בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. בקוריאה הם לא יכולים לפתוח יותר מ-1,300 סניפים של המותג, בשל תקנות הגבלים עסקיים.
בנוסף הרחיבה החברה הבת Schwan's, את מפעל הפיצות הקפואות שלה בקנזס והוא כיום הגדול בעולם. בגודל 12 מגרשי כדורגל.
כשעפים שבבים, האמריקאים מפריעים
תעשיית השבבים היא מנוע הצמיחה הגדול של קוריאה בעשור האחרון. הבעיה היא שכמו כל דבר בקוריאה – הלקוחות והמוצרים לא מגוונים ולכן החשיפה הגבוהה לסיכונים. הגיוון נדרש הן בהיבט הגיאוגרפי והן מבחינת היישומים שעבורם משמשים שבבים קוריאנים. סין קונה יותר ממחצית יצוא השבבים הקוריאני ואחריה משתרכות ויאטנם (12%) טאיוואן(9%) וארה"ב (7%). בהיבט היישומים – 40% מהשבבים הקוריאנים משמשים לטלפונים סלולרים ו-21% נוספים משמשים לשרתים למרכזי עיבוד נתונים. ומעל זה מרחפת התלות הקוריאנית בשבבי זיכרון שמהווים כ-60% מיצוא השבבים. כך על פי ניתוחים של הבנק המרכזי של קוריאה.
ולמה נדרשים הקוריאנים לניתוחים האלה? בגלל המגבלות האמריקאיות על פעילות השבבים בסין (ראה ירחון ספט 22), שחשפה את השבבים הקוריאנים במלוא תלותם בשכנה ממזרח. הקוריאנים מאוד מודאגים ובצדק. לכן הגישה ממשלת קוריאה פניה רשמית לארצות הברית לקבל הסברים והנחיות. בין השאר מבקשים הקוריאנים להתיר הגדלת התפוקה של שבבים מתקדמים בסין ב- 10% בשנה בעשר השנים הקרובות. בצד המגבלות ממשל ביידן הקציב סובסידיות בסך 53 מיליארד דולר לחברות שבבים שישקיעו בהקמת מתקני יצור בארצות הברית, כל עוד הם עומדים במגבלות שהוטלו.
תערוכות החודש בקוריאה
תערוכות החודש הקרוב בתחום המזון, סוללות, ביטחון ועוד – לחץ כאן
חגים בקוריאה
06.06 – יום הזיכרון לזכר הנספים במלחמת קוריאה
קוריאה בקצרה
K-Tour. כ- 17.5 מליון תיירים ביקרו בקוריאה בשנת 2019 ותרמו 21 מליארד דולר לכלכלה. בשנה שעברה ביקרו בקוריאה רק 3 מליון. נחושים להגביר את זרימת התיירים, פטרו הקוריאנים אזרחים מ-22 מדינות מהצורך למלא טפסים מקוונים (K-ETA). ישראלים ימשיכו למלא את הטופס ולחכות לאישור.
מושב מועדף. לאחר שנוסע פתח את דלת המטוס לקראת נחיתה, החליטה חברת התעופה Asiana לא למכור יותר את המושבים הסמוכים לדלתות המטוס.
איי-איי-איי. תאגידי ענק קוריאנים כמו סמסונג ו-LG חסמו את הגישה של העובדים לאפליקציות AI כגון Chat GPT מחשש לדליפת מידע. במקביל מושקע מאמץ בפיתוח מערכות פנים-ארגוניות דומות. מי שחוטף חזק מהטכנולוגיה החדשה הוא מנוע החיפוש המוביל בקוריאה, Naver. נתח השוק שלו בתחום החיפוש ירד בתוך מספר חודשים מ 65% ל-55% כשגוגל נוגסת לו את כל הפער ומשפרת ל- 35%. תעשו חשבון כמה כסף זה. כמובן שהאורות ב- Naver וגם אצל המתחרה Kakao דולקים כל הלילה. עובדים על מנועי החיפוש החדשים.
סמסונג האו. בקוריאה יש כבר מעל 15 מליון בעלים של חיות מחמד. סמסונג לא יכלה להישאר אדישה לשוק הגואה, והשיקה חנות און ליין לחיות מחמד. החנות תציע מכשירים לטיפול בחיות מחמד, מזון ושירותי ייעוץ. בין המכשירים שתוכלו לקנות באתר: מזגן אישי לכלב, מכשירי ניטור מרחוק, ומכשיר לטיפול בכתמים וריחות. גם שלוש חברות הטלקום הגדולות של קוריאה מפתחות מוצרים ושירותים לשוק הזה: שירותי יעוץ לגידול והאכלת כלבים, אבחון התנהגותי, ערוץ טלוויזיה לכלבים, שירותי קבורה ועוד.
עסקאות והשקעות בקוריאה
חד הקרן ומפעילת פלטפורמת התיירות הקוריאנית Yanolja רכשה את הישראלית Go-To-Travel. החברה הישראלית הוקמה בשנת אלפיים והיא מחזיקה במידע על כמליון נכסי תיירות ב-200 מדינות ומאפשרת ללקוחות להזמין מלונות ואתרי תיירות, להשכיר כלי רכב ועוד. הרוכשת צועדת כעת צעד חשוב להפוך לפלטפורמת תיירות גלובלית. מחיר העסקה לא נחשף.
קונצרן Lotte (מזון, קמעונאות, כימכלים ועוד) מקים סניף של קרן ההון סיכון התאגידית שלו (CVC) בסיליקון וואלי. המטרה היא לסייע לסטרטאפים אמריקאים להפתח למזרח באמצעות הנוכחות של הקרן ביפן, ויאטנאם וקוריאה.
קבוצת יונדאי-קיה מפטרת עובדים בישראל אך במקביל מאריכה את החסות ל FIFA עד 2030. לתכנית יצטרפו גם החברות הבנות החדשות מאמריקה: חברת הרובוטים בוסטון דיינמיקס וחברת Supernal – המפתחת מוניות אויר.
קבוצת יונדאי בצעד נוסף לקבלת זיכוי המס האמריקאי הנכסף לרכבים שלה שנמכרים בארצות הברית. תקים במשותף עם LG פתרונות אנרגיה מפעל סוללות לרכבים חשמליים בג'ורג'יה. המפעל יהיה בתפוקה של 30 גיגה-ואט-שעה, ויצייד סוללות ל 300 אלף רכבים. עבור LG זה יהיה המפעל סוללות השביעי בצפון אמריקה בתפוקה כוללת של 320 GWh.
חברות מקונצרן Hanhwa הקימו חברת השקעות אמריקאית והקצו לה מליארד דולר לרכישות אסטרטגיות בארצות הברית בתחומי האנרגיה, החלל והמוביליות העירונית.
תנו לשמש לעבוד. מוקדם יותר השנה הודיעה חטיבת האנרגיה הסולארית של קבוצת Hanhwa על השקעת ענק בארצות הברית. בהשקעה של 2.5 מליארד דולר, הגבוהה ביותר מעולם בתחום הסולארי בארצות הברית. ייבנה קומפלס שיכסה את כל שרשרת היצור הנחוצה לבנית פאנל סולרי: מטיל- פרוסות סיליקון – תא סולארי – מודול. ההשקעה תביא את התפוקה של הקבוצה בארצות הברית מ 1.7 קילוואט שעה חשמל ל 5.1 קוט"ש. הגזר הגדול גם פה הם הסובסדיות הנדיבות שממשל ביידן מעניק ליצרנים אמריקאים של מתקנים סולארים.
תגידו שלום ל – Hanhwa Ocean , החברה החדשה במשפחת Hanhwa, שהיא לא אחרת מ Daewoo Shipbuilding, המספנה השניה בגודלה בקוריאה, שעברה סופית לבעלות הקונגלומרט הרעב שסוגר פול האוס: אחזקות באויר, בים וביבשה (ראה ירחון אוק 22).
חברת הצמיגים הקוריאנים Nexen תקים בארצות הברית מפעל ראשון בהשקעה של 1.3 מליארד דולר. המפעל עתיד לייצר 30 אלף צמיגים ביום. גם כאן הצורך המיידי היה הכרה בתכנית הסובסדיות של ארצות הברית. כיום מייצרת החברה בארבעה מפעלים – שניים בקוריאה, אחד בסין ואחד בצ'כיה.
תמונת החודש
כך חולפת תהילת עולם. המאכל הכי פופולארי בקוריאה – גימבאפ, הסושי של קוריאה, נכנס למקפיא. יחסוך לאמהות הקוריאניות זמן יקר. שלוש דקות במיקרו ובתיאבון.
קוריאניזציה
סדרת סרטוני ההדרכה על הקמת חברות וגיוס עובדים בקוריאה. בשיתוף מכון היצוא. לצפייה – כאן.
ראיון משודר עם איציק יונה
איך בונים בהצלחה עסק עם קוריאה ולמי זה פחות מתאים – לשמיעת הראיון – כאן.
זה חינוך זה?
לא תקראו את זה בשום מקום. אני פותח הכל על החינוך בקוריאה. מתי קוריאנים בכל זאת מתפללים, האם הם לומדים תלמוד בבלי או גם ירושלמי? לשים פליי בנסיעה לעבודה
לוח החופשות והחגים בישראל ובקוריאה
הורידו ושתפו עם הלקוחות, השותפים והעובדים הקוריאנים שלכם את לוח החגים הישראלי בשפה הקוריאנית – לחצו להורדה
לנוחותכם – לוח החגים והחופשות הקוריאני המלא לשנת 2023. להורדה.