בשיחת טלפון שערך נפתלי בנט עם נשיא קוריאה Moon Jae-In הודה הנשיא הקוריאני לראש ממשלת ישראל על עסקת החלפת החיסונים שהושלמה החודש והשניים הסיכמו על המשך שיתוף הפעולה בתחום. הם גם ברכו את את זה על חתימת הסכם הסחר בין המדינות. בין המרוויחים העיקריים מהסכם הסחר הם יבואני ציוד רפואי. ציוד לאבחון ולהגנה מקורונה היה בראש רשימת היבוא של ציוד רפואי מקוריאה ב-2020.
ביום 30 ביוני נערך וובינר ביוזמת איגוד לשכות המסחר, איגוד הציוד הרפואי הקוריאני (KMDIA) ו-קבוצת YONACO לחשיפה של תעשיית הציוד הרפואי הקוריאני ליבואנים והמשתמשים המרכזיים בישראל. באירוע השתתפו חברות ציוד רפואי, מנהלי רכש של בתי חולים וקופות חולים ואחרים. להלן סיכום הנושאים שעלו בסמינר. גם הסרטון הקצר הבא מביא את עיקרי הדברים.
יו"ר KMDIA מר Cheol-wook Yoo ברך את המשתתפים ואחריו סקר את תעשיית הציוד הרפואי הקוריאנית מר Minhyouk Yim שאחראי על קשרי החוץ בארגון: KMDIA – הוא ארגון חצי סטטוטורי המאגד כאלף חברות ציוד רפואי קוריאניות, מהם 80% מהיבואנים ו 60% מהיצרנים של ציוד רפואי בקוריאה.
היצוא הקוריאני יותר מהכפיל את עצמו אשתקד ל-8.6 מליארד דולר על רקע הקורונה. ב-2019 הסתכם היצוא הקוריאני בתחום ב- 3.5 מליארד בלבד. פריטי היצוא העיקריים מקוריאה ב 2020: ריאגנטים לקורונה, מערכות אולטרסאונד ושתלים לשיניים. יעדי היצוא העיקריים הם ארה"ב וגרמניה (12% כ"א) וסין (9%).
היבוא לקוריאה של ציוד רפואי הסתכם ב 4.4 מליארד דולר ומקורותיו הבולטים בארה"ב (42%), גרמניה (17%) ויפן (8%).
היצוא לישראל הסתכם ב-42 מליון דולר (מקום 32 ביעדי היצוא הקוריאני) והתרכז אשתקד סביב ציוד בדיקה ומגן לקורונה ומערכות אולטרסאונד. היבוא מישראל הסתכם ב-29 מליון דולר בהובלת מערכות לניתוח ומערכות CT.
אופיר יוספי ממינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה סקר את הסכם הסחר. ההסכם עם קוריאה הוא הנרחב והמתקדם ביותר שחתמה ישראל. הוא מכסה 95% מהיצוא והיבוא. חלק מהמכסים יופחתו בהדרגה על פני מספר שנים. ההסכם מקדם השקעות הדדיות וכולל פרק שלם על שת״פ בתחומי הטכנולוגיה, פרקים בדבר הגנה על זכויות יוצרים וסחר בשירותים בין המדינות. התועלת של ההסכם ליצואנים ליבואנים ולצרכנים בישראל מוערכת בכ- 100 עד 150 מליון דולר בשנה. ההסכם טרם נכנס לתוקף ואף טרם פורסם.
איציק יונה, מנכ"ל קבוצת יונאקו הסביר את הרקע והפוטנציאל הגובר של שוק הציוד הרפואי הקוריאני וכיצד מומלץ לגשת אליו: קוריאה היא שוק הציוד הרפואי העשירי בגודלו בעולם. קוריאה אינה מקור לציוד נחות במחירי רצפה. ולראיה יעדי היצוא האיכותיים של הקוריאנים. ההזדמנות נמצאת ביכולת הקוריאנית לפתח ולייצר מוצרים טכנולוגיים מורכבים ביעילות מירבית.
הרגולציה הקוריאנית מאוד חזקה ומכתיבה את האיכות הגבוהה של המוצרים. קוריאנים לא אוהבים לקנות מזרים והם תמיד מחפשים איך לפתח ולייצר בבית. בקוריאה יש תמיכה ממשלתית מאסיבית ביצוא של ציוד רפואי ויעדים ממשלתיים אגרסיביים. חלק חשוב בפגישה העסקית בקוריאה מתקיים לאחר יום העבודה בארוחות, שתיה בצוותא ועוד. להרצאה המלאה של איציק יונה.
את הוובינר סיים פאנל של חברות קוריאניות בתחומי האסתטיקה, הטיפול בפצעים וה-AI שהציגו את מוצריהן. חברות שמעונינות בקשר עם החברות שהציגו מוזמנות לפנות למחלקה הבינלאומית באגוד לשכות המסחר או אלי.