בדרום מערב סיאול, ממש בסמוך למגדל 63 המפורסם, ממוקם שוק הדגים הסיטונאי (Noryangjin Fish Market (노량진 수산시장. השוק הוקם לפני 90 שנה (1927) ועבר למקומו הנוכחי בשנת 1971.
ביקור בשוק היא חוויה יחודית ומומלצת, גם אם אתם לא בעניין של דגים ושרצי-ים. מאות דוכנים פתוחים מסודרים בטורים ארוכים, הכל נקי ומצוחצח. למכירה: מאות סוגים של יצורים תת-ימיים, בשלל צורה וצבע, שאת מרביתם לא תפגשו אצל "דידי דג" או אצל "בני הדייג".
השוק פתוח 24 שעות ביממה ומהווה, בנוסף למרכז סיטונאי, גם מוקד משיכה לאזרחים רעבים על חבריהם ומשפחותיהם, שבאו לסעוד מהשלל התת-ימי, בעיקר בלילות ובסופי שבוע.
אז ככה זה הולך: מטיילים בהנאה לאורך השוק ומתרשמים, בוחרים דגים או יצורים לטעמכם (כדאי עם סנפיר וקשקש), מתמקחים על המחיר, הרוכל ינקה, ישטוף, יחתוך ויפרוס, יערוך על צלחות את המזון המוכן לאכילה, יעטוף בניילון ויקח אתכם עם הכל לאחת המסעדות הפרוסות בקומה מעל. שם יבשלו ,אם צריך, ויגישו לכם לתיאבון עם שלל סלטים ,אורז ומשקה כמובן.
הקוריאנים אוהבים את הדגים ופירות הים שלהם כמה שקרוב לצורת המקור: דגים נאכלים לא מבושלים בפרוסות דקות, טבולים ברטבים ןעטופים בעלי חסה. תמנונונים, תולעים ורדרדות ושאר מריעין נאכלים בעודם בחיים או נקצצים ונאכלים בעודם נעים בצלחת, להבטחת טריותם. שאר היצורים בעיקר נשלקים במים רותחים. בקיצור, תשכחו מדג בתנור או דג על האש – זה חילול הקודש. את הראש ושאריות הדג יבשלו לעינכם ברוטב קוריאני חריף – שיהיה מה לאכול עם האורז.
אנוכי הקטן יכול רק להעיד שאין בשר יותר טעים מטונה אדומה, שלפני כמה שעות עדיין הייתה בים.
להלן מספר תמונות שצילמתי בשוק הדגים של סיאול:
הזוג הזה נראה בוחן את הסרטן של ארוחת הערב כמו שהוא בוחר איזה יונדאי לקנות. מי שמבחין בהבדל בין הסרטנים – שירים יד.
לאחר הקניה – הכנת הסחורה למאכל.
[…] זוג בוחר את ארוחת הערב שלו בשוק הדגים של סיאול. כתבה על חוויית השוק בקישור הבא. […]