תמיד ששואלים אותי כחובש כיפה איך אני מסתדר מבחינת כשרות בקוריאה אני עונה ״מצויין, אני אוכל בקוריאה יותר טוב מאשר בישראל (למעט תבשילי השבת של יעל)״. האהבה הגדולה שלי היא מסעדות טונה (참치 – Chamchi).
הבשר הכי אדום (והכי כשר) בקוריאה
מסעדות טונה שונות ממסעדות יפניות בכך שהן מגישות סדרת מנות מבוססות כמעט במלואן על טונה. גולת הכותרת הם נתחי טונה (סשימי) צוננים מחלקים שונים של הדג ובטעמים שונים. אלה נעטפים בעלה של שומשום שחור או חסה נטבלים ברוטב סויה ונבלעים בתאבון , נטבלים ב מנת הדגל היא מנת "אכול כפי יכולתך". הולך יופי עם סוג'ו קוריאני בארוחת ערב. לפני ואחרי הם מגישים מנות חמות שונות המורכבות מטונה בלבד (אם כי מי שלא מכיר צריך לוודא).
הטונה האדומה הטריה ניכרת בטעמה והיא נימוחה בפה, והרבה יותר טעימה מבשר לטעמי. יש כאן הבדלי טעמים בולטים- הקוריאנים אוהבים את החלקים הצמיגיים ואנחנו את החלקים הרכים – התאמה מושלמת.
למי שמוכן להתפשר שאין תעודת כשרות, זה פיתרון סביר שכן המנות רובן קרות ומורכבות מפיסות טונה טריות נא.
למחיר של מנה במסעדת טונה אין תקרה, אכלתי כבר טונה טריה שמפוזרים עליה פיסות זהב. זה תמיד מלווה במשפט :"זה מאוד טוב לבריאות שלך".
אבל שימו לב – מסעדות טונה ברמה נמוכה מגישות דגים שדומים בטעם לטונה כמו דג חרב ואחרים – לכן יש לוודא שאתם אוכלים רק טונה (Chamchi).
לא זול – אבל שווה. בסרטון הבא הטבח במסעדת טונה מפורסמת בעיר אינצ'און מכין את מגש הטונה ללקוחות.
טיפ לעסקים בקוריאה
כששותפים עסקיים מזמינים אתכם לארוחה, מומלץ שלא לסרב. קוריאנים מאוד אוהבים לראות איך הצד השני מתנהג גם מחוץ לחדר המו״מ, את נימוסי השולחן שלו ואיך הוא מתמודד עם אלכוהול. ארוחת ערב היא גולת הכותרת של התהליך העסקי. אנחנו באים בשביל האוכל, הם באים בשביל החברה והתהליך החברתי. שלש שעות לארוחת ערב זה סטנדרטי. נא לאכול בנחת.
מי שבכל זאת חייב תעודת כשרות, בית חב״ד בסיאול מחזיק מעדנייה קטנה ומכין אוכל כשר לאורחיו. ניתן גם לקבל מנות כשרות ישירות למלון.
טונה זו משפחת דגים, חלקם בעלי קשקשים וכשרים וחלקם לא, כולם נקראים טונה. ולכן עצם זה שמדובר בטונה ולא בדג חרב זה עדיין לא מעיד על כשרות. גם החסה והאצה עלולים להיות נגועים בתולעים או סרטנים קטנטנים אך ניכרים לעין. בקיצור, לא הייתי ממהר לוותר על כשרות רשמית…
תודה רבה על כל המידע שאתה משתף על קוריאה גם מבחינת כשרות והיבטים יהודיים!
אני מתכננת בעזרת ה׳ לטוס לדרום קוריאה ומבררת כבר הרבה זמן איך להסתדר מבחינת כשרות, והמידע שלך מאוד עזר לי:)
אשתף אותך בחוויה משעשעת שחברות שלי (או יותר נכון הקוריאנים;) חוו בקוריאה. הן קנו סירים כדי לבשל בהם אוכל כשר שיוכלו לאכול והלכו להטביל אותם בים. כשנכנסו לים עם הסירים הקוריאנים נעצו בהם עיניים😂, לא הבינו מי הבנות המוזרות שנכנסות עם סירים לרחוץ בים. לא רק לקוריאנים יש מנהגים שנראים לנו מוזרים אלא גם לנו בעיניהם חחח
שוב תודה רעות
מה עם דגים חוץ לטונה לסלמון
האם אין דגים כשרים עם סנפיר וקסקס כגון בורי בס וכד'
רחל היי – קוריאה זה חצי אי ויש מגוון ענק של דגים. אבל – צריך לראות בעיניים את הדג כדי לוודא כשרות.
בעיקר ניתן למצוא דגים במסעדות יפניות. אז הוא מוגש בעיקר נא. בהרבה מקרים הדגים מחכים באקווריום שפונה לרחוב ואפשר לבחור מהאקווריום.
דרך נוספת היא לבקר בשוק דגים. בוחרים וקונים איזה דגים שרוצים ולוקחים אותם לאחת מהמסעדות הסמוכות ומסבירים להם איך להכין. לא לצפות ליותר מדי פתיחות. אבל אחלה חוויה. בתיאבון.