ביציאה משדה התעופה הבינלאומי של סיאול היה פעם שלט פרסומת ענק שאומר:
"Welcome to Kimchi Land"
קימצ'י נמצא אלפי שנים על שולחן האוכל הקוריאני בוקר, צהרים וערב. שותף לכל משא ומתן, מקשיב לפלרטוטים של אוהבים, לפתחון-לב של שיכורים. הוא מקור גאווה לעם הקוריאני והם קשורים אליו בעבותות. מספרים שבזמן מלחמת וייטנאם שלחו האמהות הקוריאניות את בניהן לחזית הרחוקה כשמיכלי קימצ'י בקיטבגיהם.
בשנת 2005 החל מכון הקימצ'י הלאומי של קוריאה לפתח את גרסת החלל של המעדן המקומי. אחת מבנות קוריאה הצטרפה השנה (2008) כאסטרונאוטית למסע של המעבורת הרוסית "סיוז". לא יתכן, חשבו להם בכירי המכון, שלאסטרונאוט הקוריאני הראשון לא יהיה מה לאכול בחלל. ל- "קימצ'י חלל" תכונות שנועדו להקל על בעיות המעיים האופייניות לאסטרונאוטים בחלל.
האמת – די ריחמתי על הקולגות של האסטרונאוטית. גם המערביים שאוהבים קימצ'י – לא מסוגלים לעמוד בפני ריחו. המדענים טענו שהצליחו להפחית את אפקט הריח של קימצ'י לשליש. מכל מקום, כל האסטרונאוטים חזרו בשלום ולא נרשמו תקריות מיוחדות.
על מפת הדרכים של מכון הקימצ'י ניתן למצוא פיתוחים עתידיים כמו קימצ'י נגד סרטן, קימצ'י נגד דיכאון וקימצ'י להרזיה. כולם במימון ממשלתי.
קימצ'י בצורתו הנפוצה הוא אחד ממיני הסלטים שמוגשים עם המנה העיקרית בכל ארוחה. לעומת הסלטים האחרים הוא יוגש כמעט בכל ארוחה. גם בארוחת בוקר. כמו כן, מתווסף קימצ'י לתבשילים הנושאים את שמו.
ישנם כ – 180 סוגי קימצ'י שעשויים ביו השאר מצנון, בצל ירוק, גבעולי שום ועלי חרדל. אולם, הנפוץ ביותר עשוי מסוג של כרוב סיני המתובל במי מלח, שום, בצל ירוק, פלפל אדום חריף ואבקת דגים. טעמו חריף עם רמז עבה להתססה בואכה ריקבון. טוב מראה עיניים – להלן סרטון בן כדקותיים על קימצ'י ומשמעותו בעיני הקוריאנים:
את הקימצ'י לכל השנה מכינים בראשית החורף. כל המשפחה עוסקת במלאכה. בעבר היה מאוחסן הקימצ'י בכדי חימר ענקיים ועובר תהליך התססה והבשלה איטי בחורף הקוראני הקיצוני. כיום יש בבתים הקוריאנים מקרר קימצ'י המאפשר שמירה על הטמפרטורות ותנאי אחסון נכונים לכל אחד מסוגי הקימצ'י.
הצריכה הממוצעת של קימצ'י היא כ- 35 ק"ג לנפש לשנה או כ – 2 מיליון טון קימצ'י בדרום קוריאה בלבד. עבור הצפון קוריאנים הקימצ'י חשוב באותה מידה.
קוריאנים לא מעטים מוכנים להשבע בנקיטת חפץ כי בזכות אכילת קימצ'י פסחו על חצי – האי מגיפות הסארס והאיידס. מבחינה מדעית אכן הקימצ'י מכיל נוגדי-חימצון, ויטמין סי, ומיני בקטריות הנמצאות ביוגורטים ובמזונות מותססים אחרים.
מנגד, מצאו חוקרים קוריאנים במכון מחקר סיני קשר ישיר בין אכילת קימצ'י ושאר מאכלים קוריאנים חריפים לבין העובדה ששכיחות סרטן הקיבה בקוריאה הינה פי עשר מאשר בארה"ב. חוקרים בקוריאה שמצאו ממצאים דומים – לא הורשו לפרסמם.
לכל המעוניין – יש במתחם COEX בסיאול מוזיאון בשם Kimchi Field Museum המציג את ההיסטוריה והוורסיות של המאכל הלאומי.
אנקדוטה לסיום – כאשר הקוריאנים מצלמים הם משתמשים בקריאת "Kimchi!" כתחליף לקריאת "!Cheese" האמריקאית. עינין של כבוד לאומי.
טיפים בנושא קימצ׳י
מארחיך הקוריאנים לא יפגעו אם לא תטעם מהקימצ'י שעל השולחן. אבל מומלץ לנסות. רבים נפלו ברשתו, אם כי לא תמיד עם הניסיון הראשון.
רוב המסעדות מתבלות את הקימצ'י באבקת אנשובי, במקום באבקת שרימפס היקרה יותר. אם אתה מקפיד שלא לאכול פירות ים – מומלץ לוודא.
ראש כרוב !…
כתבה קצרה וקלילה על המאכל הלאומי הקוריאני – קימצ'י…
נו ברור למה שלחו את זה לחיילים, שמעתי שהקוריאנים מנצחים את כל אויביהם בעזרת סימומם של אלה בריחו "המיוחד" של הקימצ'י. אני אישית ניסיתי להכין קימצ'י מספר פעמים אולם כשבני המשפחה התחילו ללבוש את מסכות האב"ך הפסקתי .
הכינוי ראש כרוב אכן מתאים להם לאכול משהו אשר גורם לך לחלות במחלה מסוכנת כל כך לאדם כזה אכן יש ראש כרוב כמו הכרוב המסריח שלהם שאגב ניסיתי לטעום אותו ויש לו פשוט טעם נורא כבר שמעתי שאנשים לומדים להתרגל אליו כמו שמתרגלים לתרופה ממכרת אבל אני לא מבינה את הגאוה הלאומית שלהם בקימצי שגורם למחלת הסרטן שאגב הם מתכחשים לזה בשם הגאוה הלאומית , אני הייתי מתבישת בגאוה לאומית שכזו אבל כנראה שאני לא מספיק "חכמה כמותם" הם מאד נעלבים שמשמיצים את הטעם של הקימצי שלהם קוריאנית שאני מכירה והערת לה לגבי הסרטן היא טענה בתוקף שזה לא נורא כל כך שבגלל שהרבה חולים במחלת הסרטן הקיבה הם בקוריאה
יודעים איך לטפל במחלה האבסורד הוא ששבוע אחרי אחד מבני משפחתה מת מסרטן הקיבה אך אני לא אמרתי לה דבר אני שואלת איך אפשר להיות טיפש כל כך ולהמשין לאכול תקימצי המסרטן שלהם למען גאוה לומית שהיא למעשה גאוה שלילית .
לא יודעת על מה מדברים, אני אהבתי את כל סוגי הקימצ'י, שטעמתי בקוריאה ולא היה לי מסריח.
אז להכין או לא?
אני אמות מהריח?
[…] כי קוריאני שותה קפה 12.3 פעמים בממוצע בשבוע, יותר פעמים מקימצ'י (11.3) ומאורז (7). קימצ'י להזכיר הינו חד משמעית המאכל […]
[…] חודש נובמבר הוא חודש עסוק לעקרת הבית הקוריאנית. עשרות ק"ג של כרוב מגיעים הביתה במשלוח שהוזמן מראש. הנשים על בנותיהן טורחות לשטוף את עלי הכרוב ולמרוח אותם בתערובת של פלפל אדום ותבלינים רבים נוספים. התוצרת מאוחסנת במקרר קימצ׳י מיוחד שמייצר את תהליך התסיסה המסורתי ושומר את הקימצ'י לכל השנה. קימצ׳י אוכלים כל יום, בכל ארוחה. לשם המחשה – גברת אחת שאיתה דיברנו ולה שלשה ילדים מתבגרים קנתה 60 ק"ג קימצ׳י והיא מעריכה שזה יספיק רק לעשרה חודשים, לאחר שתפריש כמה קופסאות לאמה הישישה. הדורות הצעירים יותר יקנו את הקימצ'י בסופר ויתגעגעו לטעם הקימצ'י של אמא. קרא עוד על חשיבותו של הקימצ'י לקוריאנים. […]